Green Orange

2021-01-06 1546 瀏覽
又到聖誕,當然要食餐好既慰勞下自己😋麵包😋  呢個係送既,但真係好好食😋😋佢唔係比牛油你搽,而係比醋同橄欖油你點,第一次見係咁配,我兩個都點左,覺得橄欖油會比較夾,似係平時牛油既味丫嘛 一個係普通餐包,一個係芝麻,外脆內軟既餐包真係好暖心💓💓💓 燒帶子柚子沙律  呢個沙律都真係幾高質有煎到香一香既帶子,同埋大大片橙同柚,食落勁清新丫😳😳  😍蟹肉南瓜濃湯😍  平時南瓜湯都幾常見,佢雖然係要$78,但真係特別好飲,南瓜味十分濃郁,啖啖蟹肉都回翻本丫☺️  😆牛肝菌雜菌忌廉湯😆  朋友好中意飲呢個,同埋做到味道非常濃厚,但因為全部都係湯冇料,我就中意上一個湯多d😋  😚鵝肝醬烤菇闊條麵😚 呢個質地十分creamy,d菇好滑好好食因為個醬十分濃郁食到尾會有點膩,兩個人share就比較好☺️ 🙂香煎白鱈魚伴昆布忌廉汁🙂 平時好少食魚,諗住健康d就叫左魚黎食佢完全冇骨十分方便食用,魚皮煎得十分香脆,伴菜既薯仔蕃茄都處理得好好食🤣  😳雲尼拿雪糕酥盒配士多啤梨😳 第一次食呢個甜品,賣相好令個酥盒本身冇乜味道所以要配雪糕同要落朱古力黎食  🍹Snowball 🍹  呢個好啱女仔飲,因為係偏向甜d,但佢既
又到聖誕,當然要食餐好既慰勞下自己

😋麵包😋

麵包

一個係普通餐包,一個係芝麻,外脆內軟既餐包真係好暖心💓💓💓

燒帶子柚子沙律

呢個沙律都真係幾高質
️燒帶子柚子沙律

有煎到香一香既帶子,同埋大大片橙同柚,食落勁清新丫😳😳

😍蟹肉南瓜濃湯😍

蟹肉南瓜濃湯

😆牛肝菌雜菌忌廉湯😆

牛肝菌雜菌忌廉湯

😚鵝肝醬烤菇闊條麵😚

呢個質地十分creamy,d菇好滑好好食

🙂香煎白鱈魚伴昆布忌廉汁🙂

平時好少食魚,諗住健康d就叫左魚黎食
香煎白鱈魚伴昆布忌廉汁

香煎白鱈魚伴昆布忌廉汁

😳雲尼拿雪糕酥盒配士多啤梨😳

第一次食呢個甜品,賣相好令
個酥盒本身冇乜味道
所以要配雪糕同要落朱古力黎食

🍹Snowball 🍹

呢個好啱女仔飲,因為係偏向甜d,但佢既酒精都唔算少🤣

cocktails

🥃Daiquiri 🥃

呢個反而酒精味冇咁重,主要係好清新既檸檬味

最後食左成個set dinner 人均$502,雖然係少許貴,但環境,服務同食物質素都高水準,覺得酒店食西餐太貴,呢度可以幫到你😚😚
麵包
蟹肉南瓜濃湯