2021-04-19 451 瀏覽
星期六剛剛好午飯時間入到無咩人,環境夠清靜,唔會太嘈。而且仲有好多lunch set選擇。對自己好啲就揀海膽三文魚籽丼。選擇完後店員,就俾咗啲沙拉同開胃小食,我賣相都不錯沙律菜夠新鮮。海膽三文魚籽丼這份丼就是屬於想吃海膽的朋友們,因為海膽的份量超級多。這份的海膽份量同我係北海道食的差不多。因為份量多,所以吃起來就會有一種莫名的滿足感。海膽甜而不腥。加上飯,飯的澱粉可以再提升海膽的甜味,讓丼飯整體甜味再提升一個層次。至於三文魚仔則是彌補了這份丼飯的鮮味,推薦大家將海膽和三文魚仔一口吃,一開始會有三文魚仔脆的口感,之後就是它們兩種混合在一起的甘甜味,然後融在米飯上。推薦給想享受海鮮鮮甜味的朋友們,你們一定會滿足。店員夠貼心,不停為我們加茶水,又主動為我們叫上飯後飲品及甜品。

海膽三文魚籽丼