2017-06-10 84 瀏覽
我平時很喜歡去葵芳行街shopping ,因為商店繁多,價錢大眾化 ! 晚上, 我朋友介紹我去「極品煮意 鷄煲.烤魚.火煱 」。它是位於 葵芳盛芳街40號寬德大廈2樓。原來位置都算十分方便,在葵芳地鐵站D出口, 步行幾分鐘就到。地方很容易找到,有一個大大廣告牌, 見到直上二樓便可,大家可以一試 !多種自選煲類給客人選擇👇 經店員推介, 我選了招牌雞煲《秘制極品雞煲》, 不吃辣嘅朋友可以自由選擇辣嘅程度 ,我叫了雞煲走辣!雞件炒得好香, 加上生蒜、洋蔥 和芹菜等配料,當雞煲滾起時,香味四散 ! 雞件好嫩滑,用了特製醬汁,真是極品雞煲 ,值得一讚!打邊爐有我喜歡飲嘅黑樂,我飲了三罐黑樂 ,好涼快!其實,我食完個雞煲已經飽了一半, 所以其他食物只可以叫小一點。美國肥牛都不錯, 半肥瘦,油脂分佈平均, 我煮到半生熟配湯汁,十分美味。鯇魚骨腩,鮮甜可口,肉質爽脆,十分肥美!各色各樣嘅食物給客人任意選擇。自助bar 還有多種丸類 👇而我最喜歡墨汁丸, 好juicy ! 味道好好 ! 自助bar 還有小食,實在太豐富了 !小食有滷水雞腳、手拍青瓜、麻辣雜菜丸...等小食餐廳提供各式各樣汽水給客人撰擇

多種自選煲類給客人選擇👇

秘制極品雞煲

雞件好嫩滑,用了特製醬汁,真是極品雞煲 ,值得一讚!

打邊爐有我喜歡飲嘅黑樂
,我飲了三罐黑樂 ,好涼快!

美國肥牛

鯇魚骨腩,鮮甜可口,肉質爽脆,十分肥美!
鯇魚骨腩

各色各樣嘅食物給客人任意選擇。

自助bar 還有多種丸類 👇

而我最喜歡墨汁丸
, 好juicy ! 味道好好 !
墨汁丸

自助bar 還有小食,實在太豐富了 !
小食有滷水雞腳、手拍青瓜、麻辣雜菜丸...等小食

餐廳提供各式各樣汽水給客人撰擇, 有四大個汽水櫃, 還有自家制低糖健康夏枯草,十分窩心 !

整體來說食物水準可以, 環境休閑舒適,交通方便, 價錢平民化!
秘制極品雞煲
美國肥牛