2023-11-04 289 瀏覽
🚩Give Me 5成日同媽咪出去食好嘢,家中另一位長老就有啲意見仔咁話~所以今日就近近地約左去觀塘同前世情人撐枱腳🍽️工廠區晚市嚟講人流都算好多,我哋星期五晚上去都接近坐滿 🥹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️晚市除咗一般沙律菜之外🥗仲提供左海鮮冷盤,佢哋都fill得好快,絕對唔使同人爭‼️特別推薦蝦,夠晒大隻又有蝦膏,最緊要高蛋白質呀嘛☝🏻熱盤有四款小食,我個胃仔就裝唔到啦,麻煩大家同我講返味道如何啦😌另外每人可以揀返一款主菜,我地分別揀咗:🌈燒澳洲羊T骨配燒汁 $258大概係本年度食過最好食嘅羊扒‼️外皮好脆身,肉夠嫩🤤🤤個人認為羊扒一定要有少少羊味先正,依款濃味得黎唔會覺得Over左🐏只可以話依隻羊死得好有價值🌈澳洲肉眼扒配燒汁 $268超超超厚肉,目測16oz up,係大胃王先好叫🥹我哋叫左七成熟,好難得地煎得岩岩好,冇多冇少👍🏻雖然咁厚肉,但一啲都唔柴,有汁水食完主菜仲未飽,唔使擔心‼️出面有車輪咁大嘅巴馬臣芝士,可以揀返你想要嘅麵同埋配料,廚師就會整個卡邦尼芝士意粉俾你✨最後最後佢哋嘅甜品都10分值得食,難得依啲正方形嘅cake仔做得咁出色,已經揀唔到邊款係最好食,麻煩食晒佢啊各位🍰🥹
🚩Give Me 5
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰

特別推薦蝦,夠晒大隻又有蝦膏,最緊要高蛋白質呀嘛☝🏻

🌈燒澳洲羊T骨配燒汁 $258

🌈澳洲肉眼扒配燒汁 $268
超超超厚肉,目測16oz up,係大胃王先好叫🥹
我哋叫左七成熟,好難得地煎得岩岩好,冇多冇少👍🏻
雖然咁厚肉,但一啲都唔柴,有汁水

最後最後佢哋嘅甜品都10分值得食,難得依啲正方形嘅cake仔做得咁出色,已經揀唔到邊款係最好食,麻煩食晒佢啊各位🍰🥹🙏🏻