南瀛水產

Nan Ei Sui San
2024-05-10 63 瀏覽
好耐冇去日本,特別掛住日本嘢食,加上朋友生日,決定嚟呢間餐廳慶祝一下。餐牌選擇好多,但呢間餐廳出名係來自日本嘅新鮮水產,咁我哋決定食多啲刺身。✅#東瀛五點盛集結左吞拿魚、油甘魚、三文魚、甜蝦和帶子,每一樣都是鮮美的海鮮🥰 吞拿魚帶著豐富的魚肉風味,油甘魚口感清爽滑嫩,三文魚肉質鮮嫩肥美,甜蝦香甜,帶子則散發著淡淡的甜味,整體都相當新鮮,一次過食到咁多款刺身,好開心。✅#南瀛極上刺身丼有吞拿魚蓉、海膽、赤蝦、三文魚、拖羅、油甘魚、三文魚卵,全部都好新鮮好好食🤤下面嘅壽司飯粒粒分味,煙煙韌韌有口感,撈埋魚卵、吞拿魚蓉夠惹味,另外拖羅無根,好肥美,我好鍾意✅#蟹味噌甲羅燒店員會幫你燒,唔使自己郁手,好方便,蟹味噌的鮮香與甲羅燒的炭烤香氣交融在一起,每一口都散發出濃郁的味道,配白飯一流🤪✅#牛肉烏冬上枱嗰陣熱辣辣,新鮮煮起,烏冬面煮得剛好有嚼勁,搭配上鮮嫩的牛肉片,感受到肉汁在口中爆發,加埋又住一陣牛肉鮮香嘅湯,簡簡單單嘅菜式,味道都幾高質。✅#紫菜海膽天婦羅好特別嘅天婦羅,入面係滿滿嘅海膽,見到已經好吸引,外皮炸得香脆美味但唔油膩,紫菜的脆感和海膽的鮮甜相結合,有一種細緻而豐富嘅味道。✅#柚

✅#東瀛五點盛

✅#南瀛極上刺身

✅#蟹味噌甲羅燒

✅#牛肉烏冬

✅#紫菜海膽天婦羅

✅#柚子啤酒、#白桃梳打
柚子啤酒散發著柚子的香氣,入口時帶來一種微妙的酸甜味,非常開胃。白桃梳打則口感清爽,帶有天然白桃香。

整體食物質素好高, 十分新鮮,好好味😋
  • 蚧味噌甲羅燒
  • 南瀛海鮮盛合