晚飯來到荃灣,近悅來酒店,酒店商場已翻新左好幾年,由多間食肆進駐,朋友介紹今晚去食牛の鍋。晚飯時段有兩款A.火鍋放題, B. 日本料理,火鍋,甜品。 行完山好肚餓,一於食套餐B。火鍋湯底有8款, 可以加18蚊揀鴛鴦湯底。 今次點左九州豬骨湯和清甜椰青湯。火鍋料用點餐紙落單,大約分為肉類,海鮮,丸類,日本料理有壽司,刺身,天婦羅,燒物等。落好湯底同食物開動喇!先來食特選豚肉,豚肉味突出。美國牛肉,肉質女嫩滑。美國極上牛肉,紋理和脂肪分佈均勻!肉類配上椰青湯底,椰青味清新,同時可以食到肉類原味。丸類點了,墨魚丸,玉米流心丸,黃金麻吉燒,芝心包等等。玉米流心丸,黃金麻吉燒係我至愛!海鮮方面我地食左海蝦,日本廣島蠔,半殼帆立貝,牛柏葉等。 海蝦大隻又新鮮,前後追加左兩次海蝦!刺身拼盤點了劍魚腩,鮑片, 帶子,北寄貝,擺盆細緻,味道新鮮。炸物之中大蝦天婦羅,蕃薯天婦羅,榴槤炸彈係必點之選!蔬菜可以去Bar枱自取,有超過十款可以選擇。甜品推介,榴槤甘露,腐竹鵪鶉蛋,份量剛好!餐廳服務有禮,每次落單都,食物都來齊,下次來大窩口附近和朋友食飯,一定會再來牛の鍋!

晚飯時段有兩款A.火鍋放題, B. 日本料理,火鍋甜品。 行完山好肚餓,一於食套餐B。

火鍋料用點餐紙落單,大約分為肉類,海鮮,丸類,日本料理有壽司刺身,天婦羅,燒物等。落好湯底同食物開動喇!

炸物之中大蝦天婦羅,蕃薯天婦羅,榴槤炸彈係必點之選!

蔬菜可以去Bar枱自取,有超過十款可以選擇。

甜品推介,榴槤甘露,腐竹鵪鶉蛋,份量剛好!

九州豬骨湯和清甜椰青湯
特選豚肉,美國牛肉