2023-08-28 232 瀏覽
經常都會食大街小館的外賣,因為以前大街小館好多人排隊,懶得排隊,就會買外賣回家或者回公司吃。但係疫情之後,他的生意好像也追不回去,門口的人龍很久也沒有再見,比較輕易可以入去堂食,所以喺附近食完晚飯,有時都會過去食碗糖水。今次係三個人分享兩個糖水,因為食飯已經食到好飽。叫咗一個椰皇蛋白湯圓,一個芋圓仙草凍。呢個椰皇燉蛋白都算係這個甜品店的招牌菜,很多人吃。可以配芋圓/湯圓/桃膠,除咗比較甜之外,沒有什麼可以投訴。芋圓仙草凍,會配上一球雪糕,可以自己選擇味道。這個是我最想吃的一個甜品,超大碗,如果奶可以換成椰汁,會更好吃。他的甜品,唯一不好是太甜,甜度可以減少一點,就Perfect了。

叫咗一個椰皇蛋白湯圓,一個芋圓仙草凍。