2023-12-06 579 瀏覽
今日同朋友食金鐘嘅人氣麵店Rempah (Rempah喺馬拉話應該係辣醬嘅意思) 💜 12:30左右到場,門口已經有人龍,1-2人都好快有得入🫶🏻Menu方面比較簡單,我地叫左兩款麵同一款小食,職員會俾水,袋可以掛喺枱底嘅掛勾🪝,食嘢就舒服啲👍🦐 ᴘʀᴇᴍɪᴜᴍ ᴘʀᴀᴡɴ ɴᴏᴏᴅʟᴇ $115蝦麵有鮮蝦、豬肉、芽菜,湯底以蝦及豬骨熬製而成,湯面以炸蔥點綴,材料都好豐富🥰🥥 ɴᴏɴʏᴀ ʟᴀᴋsᴀ ʟᴇᴍᴇᴋ $115娘惹喇沙的椰子雞湯底頗香濃,辣味不重,配鮮蝦、條狀魚片、豆腐、豆卜、雞蛋,豆卜索哂湯汁非常惹味👍米線偏稔同滑身,份量夠女仔食,餐牌寫明可以免費加底😉💕ᴋᴀʏᴀ ᴛᴏᴀsᴛ $45咖央多士共有4片,口感香脆,稍為乾身少少,咖央搽得厚,用嚟配麵唔錯,可以同朋友/同事開心share💞☺️☺️整體嚟講調味都幾正宗,雖然午餐時間好繁忙,職員都幾有禮貌,亦都有主動幫手加水🥰 俾錢方面要用現金/payme喇😉無加一喔推薦度:💛💛💛💛🖤📍 Rempah Noodles (灣仔)灣仔軒尼詩道18號地舖

🦐 ᴘʀᴇᴍɪᴜᴍ ᴘʀᴀᴡɴ ɴᴏᴏᴅʟᴇ $115

🥥 ɴᴏɴʏᴀ ʟᴀᴋsᴀ ʟᴇᴍᴇᴋ $115

米線偏稔同滑身,份量夠女仔食,餐牌寫明可以免費加底😉

💕ᴋᴀʏᴀ ᴛᴏᴀsᴛ $45

推薦度:💛💛💛💛🖤

📍 Rempah Noodles (灣仔)
灣仔軒尼詩道18號地舖

• Nonya Laksa Lemak