之前見到好多人去SENSU食下午茶,價錢唔貴賣相又啱曬打卡🤤今次我就去趁假日去食午餐,食物種類以西式同日式為主。除左食物之外,呢度既飲品都好值得試!又靚又特別。 1️⃣Holiday Brunch Menu($288) 👉是日餐湯(椰菜花忌廉湯)比較普通,味道唔算好濃。  👉黑松露法式薯條 薯條係幼薯條,炸得好脆,伴上松露醬。  👉黑松露野菌忌廉長通粉 黑松露醬味道幾香濃,份量都幾多,食曬碟長通粉仲有啲醬汁剩😋  👉義大利辣肉腸麵包薄餅 幾特別呢個。同傳統既薄餅唔同,呢個係將件麵包切開一半,鋪上芝士、辣肉腸等食材再攞去焗。食落係好脆身😍一切落去咔咔聲。芝士有拉絲效果,辣肉腸唔會太鹹,啱啱好夾埋個麵包薄餅一齊食。  👉是日甜品(豆腐雪糕)雪糕好似未溶好雪咁,仲好硬,但係食落豆腐味都幾好食。個底有啲粟米片同埋士多啤梨🍓  2⃣️三文魚野菌蛋包飯($108) 旋風蛋包飯🤤入面係醬油炒飯,味道唔會好重,少少鹹甜既味道幾好食。入面有好多三文魚同埋菇,差唔多每挖入去一次都會見到有三文魚或者菇係入面。通常食蛋包飯都係飯勁多,餸勁少,但係呢個就完全唔係👍出面既白汁都係偏淡味,食完都唔會覺得膩😋  3⃣️黑松露溫泉

1️⃣Holiday Brunch Menu($288)
 👉是日餐湯(椰菜花忌廉湯)
椰菜花忌廉湯
比較普通,味道唔算好濃。

👉黑松露法式薯條

黑松露法式薯條
薯條係幼薯條,炸得好脆,伴上松露醬。

👉黑松露野菌忌廉長通粉
 黑松露醬味道幾香濃,份量都幾多,食曬碟長通粉仲有啲醬汁剩😋

👉義大利辣肉腸麵包薄餅

義大利辣肉腸麵包薄餅

👉是日甜品(豆腐雪糕)
豆腐雪糕

2⃣️三文魚野菌蛋包飯($108)

三文魚野菌蛋包飯

3⃣️黑松露溫泉蛋卡邦尼意粉($88)

黑松露溫泉蛋卡邦尼意粉
勁creamy呢個😳特別係撈埋蛋汁之後,蛋香味加埋質感更加有提升🥰黑松露味唔算特出,但係個醬汁真係夠掛汁而且重蛋香。

4⃣️和風豆腐芝麻醬($38)
滑滑既豆腐,加埋芝麻醬、木魚絲,不敗既日式小食😌

5⃣️Marble Florals(跟餐+$44)

marble florals
蕃茄、紅菜頭、桃、椰子水加埋百香果糖漿,用料感覺好健康。本身諗住飲落可能會有啲奇怪,但係味道比我想像中好好多😯酸酸甜甜咁,蕃茄、紅菜頭既味道唔會好突兀,飲落去係粒粒沙冰,好清爽!

6⃣️Golden Mist(跟餐+$44)
呢杯感覺熱帶風情啲,有桂花、茉莉花茶、菠蘿汁、芒果汁、青檸汁、熱情果漿等等。飲落比較似蘇打咁,味道更加清新,好適合夏天飲!
黑松露野菌忌廉長通粉
黑松露法式薯條