2023-05-20 56 瀏覽
尖沙咀係我同朋友搵食集中地,佢身為高級食肉獸當然提議食韓式燒肉啦,我義不容辭捨命陪君子同佢食肉肉、大快朵頤!由佢帶路嚟呢度吔飯、大包圍食勻牛、豬、前菜、小食和石鍋飯。接待我哋嘅女店長幾有禮貌、店員們整體態度唔錯揚櫻花蝦豆腐> 鍾意食櫻花蝦嘅朋友仔應該好like呢間餐廳,佢哋係無留手咁落櫻花蝦!個炸豆腐外脆內嫩食落唔錯,木魚和櫻花蝦提味提香、口感香脆惹味櫻花蝦餃子> 鋪滿海量櫻花蝦喺面嘅餃子又煎得幾香,內餡有豬肉粟米蔬菜調味幾good,就係油份多咗啲蘋果木煙燻松露和牛他他> 小亮點係打開玻璃罌個蓋有少少煙燻效果!自己喐手將雞蛋、蘋果條、蔥蒜撈入松露和牛攪勻食,無諗過啲蘋果咁甜,整體味道又香又滑厚切全天然豚肉五花腩肉 跟生菜 (8枚)> Mmmm、豬五花脂肪肉肉層層疊、燒起上嚟零舍酥香肉汁亦夠,包生菜泡菜同埋辣沾醬,朋友食到豎起手指公!老饕澳洲M5/M6 和牛牛板腱 (5枚)> 店員教路牛板腱只需輕燒一面8-10秒會保持到牛肉juicy,更示範燒比我哋睇,啱嘅牛肉較薄切要快手燒否則會黐爐,味道和肉質係okay香蔥薄切牛舌 (7枚)> 亦係薄切

蘋果木煙燻松露和牛他他

厚切全天然豚肉五花腩肉 跟生菜 (8枚)

老饕澳洲M5/M6 和牛牛板腱 (5枚)

香蔥薄切牛舌 (7枚)

> 亦係薄切但牛舌燒出嚟仍保持到咬口,加咗蔥花醬油較好味

松露肉碎炒飯

> 呢個飯認真係ok,牛肉粒唔嚡有牛油香,松露亦帶出香氣,飯粒油份均勻有埋飯焦啱我呢個飯桶!

Hoegaarden Draught Beer

> 食燒肉點都要啤一啤至係完美一餐,呢個牌子啤酒我幾鍾意,有果味花香啱女士飲

老饕澳洲M5/M6 和牛牛板腱
厚切全天然豚肉五花腩肉 跟生菜