2020-02-19 59 瀏覽
旺角平時多人到密不透風,餐廳更是等位等到傻,最近鬧市不再旺,條街靜左咁多,我梗係要出去支持下啲小店,順便見下響屋企悶到傻既朋友。以前學生時代最常去既樓上cafe,通常星期六日都可以爆滿,今日就要去重拾舊時既感覺,今次揀左呢間第一次去既cafe,一入到門,店員已經馬上叫我地睇睇門前嘅衛生守則,處理好口罩及消毒,方可內進。一入到Cafe,就見到全部位置都係梳化,而且高過人頭,令食客可以有自己的舒適區,不受隔離枱打擾,另外Cafe必備的桌上遊戲亦很齊全,枱上亦放置了消毒噴劑可供食客使用,點餐後,職員亦會馬上收起餐牌消毒一次,令人很放心在此用餐。最後點了兩個假日午市套餐白汁吞拿魚蘑菇長通粉 $88,免費配餐飲選了奇異果綠茶,同埋黑椒煙肉炒意粉$88,免費配餐飲選了荔枝紅茶。雖說是店子小小得2個人煮野食,但食物真係看出是有心機整出黎,又有伴碟擺盤設計,2款不同特色既pasta 都香濃入味,炒意粉上菜時還有煙出,証明即叫即整夠哂熱。食完野店內仍然係一個好舒適既環境可以玩下game 同傾下計,大梳化絕對有助放鬆心情。

最後點了兩個假日午市套餐