2017-11-19 114 瀏覽
我總係覺得油麻地旺角一帶既西餐廳好極有限,但依間Plato真係很不錯,打破我一貫既諗法我同女友各自叫左一份Dinner Set,包餐湯及包、主菜、飲品,我地仲另加少少錢配埋個甜品作結,由頭到尾食物質素都好好先睇餐牌先講餐湯,係忌簾湯,賣相好餡料足,夠creamy ,餐包係蒜蓉包,都好食我女友就叫左羊架,有三塊,份量對女仔黎講就岩岩夠既,羊架燒得好,佢配薄荷醬真係好夾另外仲可以配燒汁食我就叫左牛扒,都係用木板上,賣相十分好同樣有兩種醬送,除燒汁之外,就係芥茉醬得叫左七成熟,煎得岩岩好,牛扒既質素唔錯,牛味濃又多汁即使配菜都做得出色架,係煎薯粒,每粒都外脆內軟餐茶方面,餐廳提供多種茶類,我就點左伯爵茶女友就點左檸檬生薑茶味道幾特別最後當然唔少得甜品啦依度甜品都唔可以睇少,質素好有驚喜我地叫左朱古力雪糕慕絲蛋糕雪糕、朱古力、慕絲同埋蛋糕既比例好好口感好有層次,好味我地仲點左經典既心太軟配雪糕做得十分好朱古力醬係偏向「傑」啲既果隻,朱古力味濃郁,送埋雲呢拿雪糕入口,果種冰火交融既感覺好整體來說,依間樓上西餐廳好值得推介,雖然價錢係旺角油麻地黎講唔算平,但環境坐得舒服,食物質素又好好,係旺角油麻

先睇餐牌
先講餐湯,係忌簾湯,賣相好餡料足,夠creamy
,餐包係蒜蓉包,都好食
紐西蘭羊架
另外仲可以配燒汁食
美國安格斯西冷牛扒
我就叫左牛扒,都係用木板上,賣相十分好
同樣有兩種醬送,除燒汁之外,就係芥茉醬
美國安格斯西冷牛扒
得叫左七成熟,煎得岩岩好,牛扒既質素唔錯,牛味濃又多汁
即使配菜都做得出色架,係煎薯粒,每粒都外脆內軟
伯爵茶
餐茶方面,餐廳提供多種茶類,我就點左伯爵茶
檸檬生薑茶
女友就點左檸檬生薑茶
味道幾特別
朱古力雪糕慕絲蛋糕
最後當然唔少得甜品
依度甜品都唔可以睇少,質素好有驚喜
我地叫左朱古力雪糕慕絲蛋糕
雪糕、朱古力、慕絲同埋蛋糕既比例好好
口感好有層次,好味
我地仲點左經典既心太軟配雪糕
做得十分好
朱古力心太軟伴雪糕

整體來說,依間樓上西餐廳好值得推介,雖然價錢係旺角油麻地黎講唔算平,但環境坐得舒服,食物質素又好好,係旺角油麻地一帶黎講算少有,值得既
紐西蘭羊架
朱古力雪糕慕絲蛋糕