2021-11-02 798 瀏覽
小西灣開左間好搶眼既舖頭,係ig見到都幾多人讚,一直都想試下,今晚晚餐買左佢既外賣。 🍴無骨海南雞飯打開飯盒就有d失望,入面有青瓜、雞翼、雞翼尖同無骨雞胸,可能係因為menu轉左,我見其他人po既相會有大量醃紅蘿蔔絲同菜。雞肉質唔算鞋,但都唔係嫩滑,雞肉本身冇咩味,要靠點醬汁,兩款醬汁都ok,係泰式酸辣汁同甜醬油,飯係油飯,食到有香味既。配菜青瓜係肉眼就見到好乾收晒水,好似係切好擺左係度風乾左好耐咁。😣最差既係送既雞湯,飲到有雞味,但真係鹹到一個點😣飲左一啖就放棄左。 🍴黃咖哩牛腩飯呢個咖喱飯相對比較好食,雖然咖哩有d鹹,但都可以接受,牛腩份量多,亦煮得軟腍有牛味,用料唔錯,仲有炸薯仔粒配埋一齊食,略嫌咖哩汁唔夠,唔會撈到白飯食。 可能係期望越大失望越大,係廚房失手落多左鹽,定係我口味同其他人唔同🙈覺得仲有好大進步空間,認真希望呢間小店可以做得好。

🍴無骨海南雞飯

🍴黃咖哩牛腩飯