2023-05-01 417 瀏覽
今日搵食嘅時候,無意發現咗一間好評嘅中東小店,佢喺柯士甸站附近。位置有啲偏,但我決定去試一試。入去之後,發現佢嘅氣氛好正,有啲土耳其嘅馬賽克燈擺放得好整齊同美觀,仲有啲土耳其嘅地毯同埋藍眼睛嘅吉祥物等物品掛係牆上,好似係土耳其咁。雖然店面細啲,但係店主真係用心,餐碟、餐具都好精緻,甚至檯毯都係迷你土耳其毯。*馬利蘭蟹肉餅佢嘅招牌菜馬利蘭蟹肉餅真係一定要試下!份量好大,蟹餅百分百都係蟹肉,好鮮甜,加埋清新既檸檬汁,好好味。*燒墨魚另外,佢嘅燒墨魚亦都好好食,口感彈牙,烤得香味十足,仲加啲孜然粉,味道惹味得黎剛剛好,唔會太鹹。*雞肉芝士餡餅佢嘅雞肉芝士餡餅入面嘅雞肉經過特別嘅燒烤處理,好好食,芝士半融化,可以拉絲,加上微辣嘅醬汁,令人忍唔住一啖接一啖。可能因為每道菜都十分美味,所以每道菜都搭配沙律,令味道更加平衡,沙律菜品新鮮,加埋啲青瓜同埋番茄等多種配料,令整餐餐點味道更加豐富。總括而言,呢間中東fusion菜餐廳嘅味道一流,雖然店面細啲,但氣氛好好。而且,用呢個價錢食到呢個質素,完全係物超所值,可以感受到店主同廚師對每個細節嘅認真執著。呢間絕對係一個值得再去嘅餐廳。價錢💰:🌕🌕🌕🌕🌕味

*馬利蘭蟹肉餅

*燒墨魚