2024-03-19 314 瀏覽
每次經過佢嘅分店都覺得餐廳裝修好靚,啲野食好colourful🤩特別係個飲品,勁浮誇🤭一見到個濟州橙,就認得係呢間餐廳🤣🤣今次終於有機會試佢係咪真係好睇又好食😁🥘醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 ($138)黑毛豬肥瘦均勻👍🏻醬油煮過又香又甜,膠原滿滿仲入口即溶,真係食到停唔到口😆拌飯拌泡菜調味都幾香口惹味😋不過拌飯口感偏硬😆🍣傳統飯卷 ($72)每逢食韓國菜都好鐘意食飯卷😝一上枱已經聞到好香麻油味😌係傳統飯卷嘅味道😍😍飯卷包得實淨,好足料好滿足😋現場所見每一枱都有叫呢個飯卷,去到尾段仲聽到店員講已經賣晒😱好彩比我叫到🤭🍮提拉米蘇 ($58)甜品賣相精緻,cream都幾香滑,又唔會太甜👍🏻可惜手指餅底浸太濕影響口感😅下次可能試吓pancake會唔會好啲😝🍊濟州金橘乳酪 ($68)雖然話佢浮誇😝但咁signature嘅打卡飲品,點都要試吓嘅😙原個濟州橙喺飲品上面,勁吸睛🤩飲落酸酸甜甜,幾fresh👍🏻🦄夢幻紫薯奶 ($48)如果係外貌協會😏特別鍾意佢夢幻嘅外表嘅可以叫杯試吓😆紫薯味比較淡,奶味較紫薯味重🤔
醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯

🥘醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 ($138)

傳統飯卷

🍣傳統飯卷 ($72)

提拉米蘇

🍮提拉米蘇 ($58)

濟州金橘乳酪+ 夢幻紫薯奶

🍊濟州金橘乳酪 ($68)

🦄夢幻紫薯奶 ($48)
醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯
傳統飯卷