2014-10-05 1848 瀏覽
天陰陰,又怕落雨,取消本來既單車之旅,改為去行下、食下野。其實西貢有好多好好既cafe未試哂,今次揀左一起果醬。呢度既果醬係自家製,有好多款都係出面冇架。店外裝修有好悠閒既感覺,餐牌寫得幾靚喔!我揀左玫瑰蘋果茶,都係自家製,感覺好滋陰好健康,而且好飲。睇餐牌第一個係all day breakfast,當然要試試!其實食左好多間all day breakfast後開始有啲熱情減退,因為食材都係大同小異,不過整體呢度每一樣食物都做得唔錯。多士我轉左scone,我覺得焗得太硬。可能啲果醬係天然,冇加人工糖膠,所以稀左啲,不過桂花味好出,好香甜。egg benedict幾好味,荷蘭醬同煙三文魚幾夾奇怪位係佢用既碟有窿,啲醬係咁漏落枱,賣相方面要改善喔!整體來講呢度既野幾好食,感覺到此店既用心,好推介大家去試!

店外裝修有好悠閒既感覺,餐牌寫得幾靚喔!
我揀左玫瑰蘋果茶,都係自家製,感覺好滋陰好健康,而且好飲。
玫瑰蘋果茶
all day breakfast
egg benedict幾好味,荷蘭醬同煙三文魚幾夾
奇怪位係佢用既碟有窿,啲醬係咁漏落枱,賣相方面要改善喔!
egg benedict
整體來講呢度既野幾好食,感覺到此店既用心,好推介大家去試!
題外話/補充資料: 彩色既紙飲筒幾靚又環保,但好快就淋哂,環保同實用兩者之間取平衡有點難吧!
2014-10-04
玫瑰蘋果茶