2021-03-19 1082 瀏覽
街坊系列 – 群記清湯腩💚大埔長龍名店🐉不論平日定假日📆長龍都長駐本地人踩單車必到之處🚴🏻‍♀️遊客亦會搵到食到為止🤠------------------------------環境: 多年歷史既小店⏳座位唔多🪑以前九成都搭枱依家可以坐得舒適咁食🤗但地面同枱面有油油地既感覺😥------------------------------食物: 牛腩牛筋粉($62)🍜湯底好重牛骨湯味而非常清甜😍唔會太油膩😋飲完亦無口乾既感覺牛腩肥而不膩🐮不過再淋小小就好相反牛筋非常淋🥰每啖都似食緊花膠咁充滿住骨膠原🤪小編食完好似靚左河粉中規中矩🍜稍為油左小小最後要講🤭真係好大碗CP值滿分兼爆燈💯⚠️------------------------------服務: 老字號小店店員大半都係阿姐級👩🏽‍🦱語氣絕不客氣😖同澳牛有得揮另外速度真係好快🚀落單後五分鐘就有得食😋------------------------------環境: 5 /10食物: 7 /10服務: 5 /10地址: 大埔大埔墟大明里26號地下人均消費: $ 60 - $ 100
街坊系列 – 群記清湯腩💚

大埔長龍名店🐉