該餐廳靈感正系源於《阿甘正傳》,霖唔到阿甘最後仲系開咗佢嘅🦐餐廳,而且仲全球連鎖。(一部好耐之前嘅電影咯,而家唔知道仲有冇人睇過╮(╯▽╰)╭)香港位於山頂呢家(唯一一家),舊美式裝修風格,落地大玻璃,無敵景觀,而且味道同性價比非常唔錯!(就系等位耐,建議預定😮‍💨)🌟阿「甘」蝦天堂🌟必食推介!!!4種唔同方式嘅做法,配上3款醬汁(檸檬唔夠可以叫俾多一片),真係超級好食!每一款都有驚喜,其實如果2人建議叫一個呢個,再加配一份田園或凱撒沙律(💰48)就夠咗!因為沙律都系超大一份,真係好良心😍🌟特色蒜香牛油辣汁扒大蝦配茉莉香飯🌟呢個都系超級好食!睇嚟呢次揀嘅都冇中伏,不過兩個人兩份餐真係超飽!嗰個蒜蓉麵包完全食唔落😭如果唔係伴著f醬汁真係超好食!!!而且蝦嘅份量絕對唔少👍🏻最後都系就算飯食唔完都要將🦐食晒🤣因為呢d蝦真係做得超級好食啊啊啊啊啊啊!!!🌟車釐子檸檬特飲🌟(紅色)🌟芒果冰沙🌟(黃色)我唔會話俾你知其實我系睇啱個杯可以打包走😆沒霖到咁大杯,而且仲識發光,真係太驚喜,味道方面唔算差,飲完之後佢哋會幫你清洗乾淨打包帶走😍其實如果唔怕社死嘅朋友,非常推薦嚟哩度過生日,如果冇準備生日蛋糕

🌟阿「甘」蝦天堂🌟

🌟特色蒜香牛油辣汁扒大蝦配茉莉香飯🌟

🌟車釐子檸檬特飲🌟(紅色)
🌟芒果冰沙🌟(黃色)

其實如果唔怕社死嘅朋友,非常推薦嚟哩度過生日,如果冇準備生日蛋糕都冇相干,喺現場點一份甜品都系會有生日祝福俾到你😝(如果唔系因為真係食得太飽,我都想享受呢個儀式╮(╯▽╰)╭因為如果唔點甜品嘅話,系唔會有嘅,咪問我點解,因為旁邊嘅祝福完咗,我厚著臉皮問我都系今天生日,但係太飽可唔可以🤣)

總嘅嚟話,真希性價比好高!因為真係唔知道咁大份,按咗人頭點,唔然真係可以人均200或以下落樓,重點系喺山頂呢個位置,呢個價格既味道同品質都唔差嘅情況下真係好難得,建議帶多幾個朋友,咁樣先可以享受多幾款食物😋

旁邊有個賣一d類似紀念品嘅店,食完感興趣都可以去行下😉