2024-05-01 91 瀏覽
最近都喺觀塘搵食,聽朋友介紹發現咗呢一間喺東廣場嘅Cafe。同東廣場其他大部份比較平價嘅餐廳唔同,呢間Cafe俾我感覺好清新好舒適,係一個放工同朋友去chill嘅好去處!我哋嗌咗個炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬、燒烤菇新牛肉漢堡、香草雞燒烤醬薄餅同埋Oreo Milkshake。燒烤菇嘅賣相非常吸引,外皮炸到金黃色層皮咬落好鬆脆,一咬落去啲菇都爆汁,外脆內軟口感好有層次,配埋松露蛋黃醬非常夾。牛肉漢堡份量非常之大,就算切開咗四份都擠唔晒落口,漢堡比我嘅感覺好健康而且好飽肚,薯條亦都係新鮮即炸,熱辣辣,加埋沙律非常開胃,就算份量大都食得晒。薄餅亦都好足料,啖啖都食到雞肉,面頭嘅芝士可以拉絲賣相好吸引,令我食慾大增,配埋香草成件事好fresh!最後嘅oreo milkshake都好好飲,唔會太甜,嚟多次食嘅話一定會再嗌多杯飲!