2021-05-08 2424 瀏覽
📍#chillinn 【東南亞Fusion菜 】不得不說呢間餐廳既裝修好靚 (當時係聖誕🎄😂),而且仲係毛孩餐廳添🙈 有養開寵物既,都可以帶埋佢地一齊過黎Chill🤣😂 性價比都幾高,撞啱節日嘅時候,呢間Grand得黎又唔會太貴,可以同另一半黎撐枱腳就啱啦👻澳洲肉眼扒 (成個Set 💰$468)我地叫咗medium,自己就覺得熟咗小小,可能因為塊扒比較薄😳😳 自己鍾意偏厚有口感啲又juicy既扒(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 一啖咬落去啲汁咇出嚟就好似上咗天堂咁😂🤣香茅白酒煮鮮蜆 💰跟Set酒味都幾重,適合好酒嘅你🍶蜆肉鮮甜冇沙,相比係白酒,平時食清酒煮蜆比較多,但估唔到白酒同蜆都幾match🤤泰式椰子雞湯🐥 💰跟Set呢個我超級鍾意啊🤎 佢係勁香椰子味🥥 啲豆卜吸晒啲椰子雞湯,真係勁正,即刻帶咗我翻咗去泰國食野咁🤩 而且啲雞肉都好滑,正!深海虎蝦墨魚汁意粉🦐🦑🍝 💰跟Set呢個意粉就不過不失啦! 但因為佢用墨魚汁整 食完個嘴唇會變咗黑色都幾得意😎 而佢隻虎蝦就真係超級無敵大隻🦐我自己本身就唔係特別鍾意食蝦,但如果鍾意食蝦嘅一定會覺得佢啖啖肉,爽🤡🤡另外我地叫咗一個 👇🏻蜜糖燒豬頸肉 💰$78豬

📍#chillinn 【東南亞Fusion菜 】

澳洲肉眼扒 (成個Set 💰$468)

香茅白酒煮鮮蜆 💰跟Set

泰式椰子雞湯🐥 💰跟Set

深海虎蝦墨魚汁意粉🦐🦑🍝 💰跟Set

另外我地叫咗一個 👇🏻
蜜糖燒豬頸肉 💰$78

豬頸肉厚度適中!燒得又好啱啱好,唔會過熟,所以食落好嫩,加埋佢用蜜糖燒🍯 鍾意食甜甜哋嘅你一定唔可以錯過。加上份量超多!兩個人食都覺得有啲多!呢個真係抵讚,真係燒得幾靚又好食,而且份量仲好多添😳 呢個一定要嗌!!!

甜品我地就叫咗個tiramisu🍮

個人覺得甜咗啲😂 食飽之後食佢會有啲膩