2021-09-05 146 瀏覽
今日落咗九龍灣!去食左一間頂級的茶記!佢可能係全東九龍最好嘅茶記,但好過佢,我未搵到同埋未見過!首先一去到,今日陽光普照,天氣非常之熱!佢哋主動提供左遮俾我哋遮太陽!從來無餐廳會咁樣招呼客人!多謝你哋照顧到客人嘅需要,好快就有位入到去!安排好有效率今日叫咗個自由西餐,份量真係頗多,肉質為中上級,有牛肉味,並唔似其他茶記無肉味!個黑椒汁都比較濃!但味精味就唔算重!配角薯條就比較普通!但都可以接受!至於飲品方面!我好鍾意佢個茶底!有少少香!同埋唔篋!有紅茶嘅味道!又唔會太濃又唔會太淡,非常接近完美!呢間餐廳值得一試!喺亂流下,可能好多人會好失望,要記住可以失望,但唔可以絕望!日子都要過,不如坐低食番啲好食嘅嘢!再出發!相信晴天一定會降臨!

自由西餐

2021-09-05