2019-02-20 64 瀏覽
進達餐廳!一個字!正!平時都食唔少西餐,但係真係估唔到喺條村入邊嘅餐廳,仲好食過平時喺商場嗰啲西餐,仲要價錢都比平時食嗰啲實惠。我同我朋友每人叫咗一個餐,一個餐有餐湯丶餐包丶沙律丶主菜同餐飲,我叫咗鐵板紅酒牛肋條,我個friend就叫左卡邦尼意粉。第一樣嚟嘅係黑醋沙律,我本身唔係咁鍾意食黑醋,但係佢呢個黑醋唔會酸到苦,幾好食。好快餐湯同埋餐包都嚟埋,羅宋湯幾好飲,但係佢個忌廉湯真係好有創意,平時用蘑菇,但係佢用冬菇,初頭都笑左,諗緊佢係唔係落錯咗,點知飲落去,幾特別幾好飲,如果去食一定要叫!等左一陣,主菜終於嚟,個卡邦尼意粉,真係好出色,啲汁好溶,但係食落唔會覺得膩,同埋味道啱啱好,唔會太咸,同埋意粉軟硬適中,我下次去我會選擇叫卡邦尼意粉。而鐵板紅酒牛肋骨,都唔錯,分量大,有成七八舊牛肋條,紅酒味唔會蓋過牛味,但係仲食到嗰陣紅酒味,不過可能受熱有啲唔均勻,所以有啲硬左少少,不過整體來講都唔錯,下次都會再去食!