餐廳: 富山麵家
資訊:

我喺Sanrio既忠實粉絲,其中也挺喜歡肉桂狗。最近朋友同我講知道銅鑼灣一間日式拉麵店推出期間限定肉桂狗聯乘餐單,提供時間由10月1日至12月31日,之前一直約唔到時間去食。臨近聖誕節,終于有放假,於是約到時間試吓,順便朝聖打卡同補祝朋友生日。平日晚上到訪,客人都幾多,都需要等十幾分鐘先可以入座。餐廳充滿肉桂狗裝飾,我都忍不住不斷拍照。<cinnamoroll特製沾麵(魚介醬油味)> $108沾麵有三隻湯底可以揀,揀咗魚介醬油味,味道濃郁,而拉麵都幾掛汁,配料有叉燒、蟹柳、粟米等,最特別嘅喺連溏心蛋都印上cinnamoroll 圖案,真喺幾可愛。<cinnamoroll特製牛奶拉麵> $98牛奶拉麵除咗有一般拉麵會有既叉燒、粟米、半隻流心蛋之外,仲有豬軟骨添!!豬軟骨淋身入味,湯底奶味濃厚,豚骨mix牛奶味都喺第一次試,加上拉麵幾彈牙。<富山雞翼> $48雞翼有5隻,灑咗芝麻喺表面,肉質幾滑。<玉子章魚燒> $48章魚燒size啱啱好,可以一啖一粒,整體醬汁同章魚燒比例平均。<特製波子汽水> $38<
<cinnamoroll特製沾麵(魚介醬油味)> $108
cinnamoroll特製沾麵
<cinnamoroll特製牛奶拉麵> $98
cinnamoroll特製牛奶拉麵
<富山雞翼> $48
雞翼有5隻,灑咗芝麻喺表面,肉質幾滑。
富山雞翼
<玉子章魚燒> $48
玉子章魚燒
<特製波子汽水> $38
<特製橙味梳打> $38
野飲幾清爽,入面仲飲到啲啫喱,口感唔錯!而且賣相colorful,漸層效果明顯~面頭有粒cinnamoroll樣的夾心棉花糖,打卡一流。

推介粉絲都去試下,用餐體驗幾開心,比一堆肉桂狗包圍住。如果有同我的最愛布甸狗合作就更加好啦!!