見到好多人都係沙嗲牛肉麵關注組讚過呢間位於元朗嘅人氣小店(據聞成日要排隊🏠👭👭👭👭👭👭),作為關注組嘅新成員,梗係要跟各位前輩去搵下食~🙉🤤《沙嗲牛肉蟹王麵🐮🐮》$31小編認為呢度嘅沙嗲牛肉麵能成為top10常客不無道理🧐,因為以呢一個價錢來講,性價比都算不錯👍🏻。同一般茶餐廳最唔同嘅地方係,沙嗲醬非常多🥰,稠度比一般沙嗲牛肉麵濃,因此可以飲到個湯底係沙嗲湯,有花生香🥜,而唔係白味精粉沖水再加一兩羹沙茶醬,牛肉亦有肉味,不至於」乸」到食緊舊發水麵包咁🍞。至於蟹王麵就冇乜特別,不過麵質麵彈牙,不錯的👍🏻《芝士流心蛋鮮牛治🧀🍳🧀》$27 +$1烘底之前聽過有啲評論話芝士唔夠熱溶,但今次就可以平反返!一上枱,啲芝士🧀、牛油🧈、同埋半熟流心蛋嘅蛋黃🍳,三種黃色🟡混合一齊爆漿,望到都已經流曬口水🤤,而且塊流心蛋煎到咁薄,都可以做到流心嘅效果,的確好考功夫🧑🏾‍🍳!另外佢啲牛肉都別具心思,小編硬係覺得啲牛肉食落去似係碳燒牛肉嘅味道,表面唔油膩而且乾身,但咬落去又夠Juice,小編非常欣賞🙈總結,小編鍾意芝士流心蛋鮮牛治多啲。人流方面,平日嘅朝早都爆滿,不過今次好彩好快有位,可惜冇試到另一鎮店之寶嘅
沙嗲牛肉蟹王麵

《沙嗲牛肉蟹王麵🐮🐮》$31
芝士流心蛋鮮牛治

《芝士流心蛋鮮牛治🧀🍳🧀》$27 +$1烘底

總結,小編鍾意芝士流心蛋鮮牛治多啲。人流方面,平日嘅朝早都爆滿,不過今次好彩好快有位,可惜冇試到另一鎮店之寶嘅豬扒,唯有下次再試🙈
2021-08-11
早餐