今次尼到同朋友一行4人去到位置朗屏既餐廳食泰式fusion 菜主打泰式mix西餐,有驚喜巧有feel試左佢地幾款野都真係唔錯🍝冬蔭公忌廉海鮮意大利麵$95 意粉用上闊條麵口感偏硬身,但對我來講質感啱啱好🤤,用尼掛汁正啊冬陰功香辣加上忌廉,完美演繹fusion 菜,如果再多小小香辣就更加惹味😋🍛青咖喱雞肉意大利飯 $88不得不讚意大利飯嘅質地食落相當唔錯,非常有咬口,青咖喱嘅意大利飯對我來講比較特別因為未食過🤤椰香味重食落夠creamy ,如果加返少少辣食落更加開胃❤️🌟重點係佢一啲都唔漏,抵讚啦🍕大蔥鴨肉pizza $92 (6.5/10)個pizza 餅底好薄,口感係香口既但係餅皮薄到似餅乾,鴨肉比較淡口,令到如果冇醬汁嘅地方比較乾身,但相對其他舖頭用鴨胸佢係有誠意。而且配上炸雲吞皮,可以配返些少紅椒同芝麻,多番少少大蔥就好啦🍤咖喱蝦配饅頭 $88 見佢依一個係新item就試試佢 咖喱蝦味道香辣濃郁,但炸饅頭有少少過火有點乾身,有些少韌。但咖喱味道真係唔錯。反而我覺得將佢混入落Pizza度做一個咖喱味嘅pizza 都真係唔錯🌟店家可以試試佢!!☕️泰式奶茶 $26 衰鬼仲有個泰式奶茶由舖

試左佢地幾款野都真係唔錯

冬蔭公忌廉海鮮意大利麵🍝

🍝冬蔭公忌廉海鮮意大利麵$95
青咖喱雞肉意大利飯

🍛青咖喱雞肉意大利飯 $88
不得不讚意大利飯嘅質地食落相當唔錯,非常有咬口,

大蔥鴨肉pizza
🍕大蔥鴨肉pizza $92 (6.5/10)

🍤咖喱蝦配饅頭

🍤咖喱蝦配饅頭 $88
見佢依一個係新item就試試佢
咖喱蝦味道香辣濃郁,
但炸饅頭有少少過火有點乾身
店家可以試試佢!!
☕️泰式奶茶

☕️泰式奶茶 $26
衰鬼仲有個泰式奶茶由舖頭自家調製,甜到啱啱好,唔會話太甜,最緊要係用咗印有 logo 既樽,唔打卡梗係對唔住自己啦,重點係好好飲啊

整體來講,食物水平,出品速度,員工態度做得相當唔錯,唯一美中不足,可能真係個Pizza對我拉低咗少少分數,但大家知我少encore餐廳🌟依間值得一試,四個人食平均消費$120,食物質素對得住價錢有餘
好吃😋
2021-04-23