2018-07-14 2345 瀏覽
HMV Café 之前食過幾次午餐,鍾意佢呢度唔係太多人,座位闊落舒適,而且有個大銀幕可以睇吓MV,食物質素和價錢都OK。尋晚又再嚟咗食晚飯,因為是Music Night, 九點有live show 聽真人唱歌。食物味道一樣沒有令我們失望,但今次碟 ribs 上枱時只是微暖,美中不足!最值得推介就係道甜品「心太軟」,超正!好好味對一間餐廳嚟講,食物固然重要,但服務質素一樣同樣重要!我們只order食物,沒有叫飲品,所以只幾叫了幾杯水。食物已食了兩樣水還未到,於是向侍應了解,答覆是水由樓面落單給水吧安排,由於是晚客人多,所以水要排隊出!終於等到有水上枱,但只有半杯,兩三啖就可以飲晒!唯有慳住飲,怕再order 又要等幾個字!但最終還是要再order 水,因為實在太細杯。今次好D,只等咗六七分鐘,但依然得半杯!張枱好細,剛食完嚿ribs 正準備食下面啲沙律菜, 食完第一著沙律菜,pizza就上來了,侍應就把啲沙律菜攞起就放低pizza, 之後就攞走碟沙律菜。我以為她會把沙律菜換過隻細碟再上枱,因為她攞走時我還食緊,即是我會繼續食啦,點知一去無回頭,真是比佢激壞!之後收碟的速度都好快,一
最值得推介就係道甜品「心太軟」,超正!好好味

張枱好細,剛食完嚿ribs 正準備食下面啲沙律菜, 食完第一著沙律菜,pizza就上來了,侍應就把啲沙律菜攞起就放低pizza, 之後就攞走碟沙律菜。我以為她會把沙律菜換過隻細碟再上枱,因為她攞走時我還食緊,即是我會繼續食啦,點知一去無回頭,真是比佢激壞!之後收碟的速度都好快,一食完就攞走,所以我們每次剩返少少都嗱嗱臨食埋佢,驚比佢攞走埋冇得食。真的唔知話佢服務好定唔好!最搞笑的是又看到隔離枱成枱嘢,侍應又攞新菜上,枱面已冇空位,侍應就索性把碟新菜遞上客人手中就走了,見到真是O晒嘴!請問可唔可以服務有啲質素呢?記得以前嚟食都唔係咁㗎!?
2018-07-13