2021-09-03 91 瀏覽
服務質素差到一個點,要我開個openrice account寫食評。事件發生於2021年9月3日下午約3:30,當時食客不多,卡位(全部都是二人座或四人座)大部分只係坐梗一個食客,而其他非卡位就有約半無人坐,我一入店內,就發現剛有一個阿叔準備離抬(兩人卡位座)埋單,我於是要求坐嗰張卡位,但店員拒絕我要求,並指示我坐另一張要同另一阿叔搭抬(四人非卡位座)既位,我再禮貌(真正禮貌地)要求但不果,當我諗住“既然餐廳政策咁安排座位就算數啦”之際,剛好有一女士入店內,要求坐嗰個卡位,奇怪地,今次店員居然放行。我隨即禮貌(真正禮貌地)詢問店員點解咁安排,佢答“原先諗住留畀以後有兩個人數既食客坐卡位,不過後來發覺唔使,所以咁”,我即時有d嬲,並選擇離開餐廳,兼同佢講“我明白你地既服務喇”,佢不禮拜地(係真正不禮拜地)回我“我地係咁嫁喇”。以上千字文,我已注明發生時間同地點,店方有心跟進可慢慢翻查記錄,我有誣陷你店方的話,或不禮貌之處,你可以喺度留言,我親自上門道歉兼自掏腰包放低1000蚊,如果你發現店員有錯,你只要好好地小佢一番,我已很滿足。