餐廳: 龍點心 (軒尼詩道)
資訊:

2024-04-07 212 瀏覽
上個月下午兩點幾去食,當時人客唔多已經有好多空位。其實個舖位係好細,一張細細嘅枱要坐四個人。如果兩個人坐仲要有塊板喺中間隔開。其實環境係好狹窄,而且啲凳都好難坐。當時我哋兩個人叫咗七個點心,根本係擺唔落。而我哋隔離嗰兩個位係冇人坐。到後來嗰個夥計好唔情願先至移開中間果塊板。於是我哋將部份點心移過些少去另外嗰張枱度。點知嗰個阿伯夥計居然用手將啲點心撥返過嚟。其實啱啱入去坐低嘅時候,嗰個阿伯夥計都係十問九唔應,態度奇差。其實如果係喺繁忙時間,我哋都可以理解,盡量遷就,佢哋可以做多啲生意。但係嗰段時間,入座率都唔夠50%佢哋咁嘅態度真係無法理解。總括嚟講食物嘅性價比實在唔高。一個點心普通都要四五十蚊。除咗有啲外型吸引,食落去都一般般。我諗一般人去食嘢,除咗考慮食物嘅質素之外,餐廳嘅服務態度都係非常重要。試問有邊個食客鍾意去貼錢買難受???