2017-07-14 748 瀏覽
昨日同朋友一早決定食呢間,2個人去,6:30去到,無訂到枱,老闆娘問我地可唔可以8:30交到枱,反正我都無訂枱,咁就應承左,可能因為太早,得2.3枱客係入面食緊一坐落去就有個主仼同我地介紹流程,先雞煲,後加湯打邊爐,258一位,我地叫左雞煲小辣先,枱面有一碟小菜,10蚊碟,係一定要有嘅,有花生雞腳麻辣木耳,木耳好食等雞煲時我就出左去拎飲品,有芒果汁檸檬茶烏龍茶等,放題都會見到嘅飲品,最驚喜係竟然有一大支嘅椰青水飲出面有醬汁,有芝麻醬,辣椒仔,芫茜,蒜等for你打邊爐點坐低無幾耐,侍應送上2隻泰式生蝦,話如果岩食可以用正價買,68有半打,食落好新鮮,唔會腥但要留肚食其他野,就無加到錢買無幾耐雞煲就上左,仲有一兜仔油炸鬼碎,原來係落落雞煲度,好新奇,雞煲一路煮一路有個女侍應過來幫手攪,煮左一陣放埋油炸鬼碎落去就食得,好香口,但有點硬,雞好入味,好滑,啲洋蔥好甜,但太少了,多啲就好了,雞有半隻左右但越食越鹹,食到咁上下,侍應問我加唔加雞,我同朋友就決定唔加,驚食唔曬,於是就加湯打邊爐,個場慢慢開始多人了加左湯之後就上左個海鮮拼盤,火鍋料同牛頸脊,等湯滾左之後我即刻落左個牛來食,超滑,同普通肥

木耳好食
出面有醬汁,有芝麻醬,辣椒仔,芫茜,蒜等
for你打邊爐點

但要留肚食其他野,就無加到錢買
生蝦刺身

,雞好入味
,好滑,啲洋蔥好甜
,但太少了,多啲就好了,雞有半隻左右
但越食越鹹
,於是就加湯打邊爐,個場慢慢開始多人了
油炸鬼
雞煲

加左湯之後就上左個海鮮拼盤,火鍋料同牛頸脊,等湯滾左之後我即刻落左個牛來食,超滑,同普通肥牛無得比
超正的
但無得仼食,加30有一碟,如果每人有一碟就好了
跟著就落左啲海鮮去煮,有鮑魚,蝦,蠔(超大隻),蟶子,花甲,海參
全部都好新鮮,無沙,但係蝦有隻莓左
整體都可以嘅,特別係蠔,碌完竟然無縮水,都仲好大隻
火鍋料全部都正常,無乜特別,係有隻沙拉丸好特別,出面未食過,仲有芝士竹輪,正
海鮮拼盤
火鍋料,牛
沙拉丸

食完海鮮,牛,同火鍋配料都差唔多有7.8成飽,咁就叫左2塊龍躉(竟然有得仼食)同響玲,龍躉好食,好大塊肉,響玲就一般,一放落去就冧曬
龍躉,響玲

最後食左個朱古力雪糕,朱古力味好濃,由於我唔食朱古水,試左2啖就無食到,女侍應就話不如比奶凍我食,就係廚房拎左奶凍出來,好濃奶味,好好食,如果仲有多個就好了
朱古力雪糕
奶凍

雖然食得有啲趕,8:15就已經有人行埋來汁野埋單,但侍應服務態度好好,有問我地啲野食o唔ok(唔止一個侍應問),叫我地介紹多啲朋友來食
我話我會,因為係真係幾高質
有下次!
2017-07-13