餐廳: 十里
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-23 1195 瀏覽
《十里》食物質素正常。但我最想評論嘅係服務員態度。當日我同朋友慶祝,所以揀咗《十里》。訂座安排嘅位置,我好滿意。有privacy 又舒服。後來我朋友手機嚴重冇電,但我亦都冇帶充電寶。朋友就問服務員A女士:「呢度有冇得叉電?」服務員A唔使諗就話冇。過咗一陣我朋友見到服務員B女士,問同一個問題,服務員B都係答冇,但係佢有解釋,話之前10個插頭或充電寶都俾人偷咗。佢跟住問我朋友有冇帶叉電線,有就可以用我哋座位旁嘅叉電座。嗰刻我好驚喜,冇諗過座位隔離可以有叉電咁方便。好可惜我朋友帶嘅線係iPhone最新嘅線唔係USB頭,用唔到。同時嗰一刻我都好疑惑,點解服務員A無提出呢個方案?我朋友唔放棄,跟住有一位服務員C先生,我朋友問佢有冇叉電線可以借。呢位服務員C服務態度非常好。佢問我朋友信唔信得過佢,信得過可以將個電話交俾佢,我朋友因為實在太急需要電,佢答信得過,並一手將電話交俾服務員C。服務員C就喺我哋面前將我朋友電話攞去我哋睇到嘅地方叉電。佢後來仲問我朋友可唔可以等到3:30pm 因為3:30pm就可以叉到100%。我朋友話唔使,差到50%已經可以。服務員C就話:「差到50%我再話你知。」我真係非

我朋友唔放棄,跟住有一位服務員C先生,我朋友問佢有冇叉電線可以借。呢位服務員C服務態度非常好。佢問我朋友信唔信得過佢,信得過可以將個電話交俾佢,我朋友因為實在太急需要電,佢答信得過,並一手將電話交俾服務員C。服務員C就喺我哋面前將我朋友電話攞去我哋睇到嘅地方叉電。佢後來仲問我朋友可唔可以等到3:30pm 因為3:30pm就可以叉到100%。我朋友話唔使,差到50%已經可以。服務員C就話:「差到50%我再話你知。」我真係非常滿意呢一位服務員C嘅服務態度,因為佢真正go the extra mile 嘗試幫客人解決問題。我係老細我都會想請/留住咁嘅員工。我決定喺OpenRice度公開表揚佢。同時我想彈第一位服務員A,佢嘅服務態度最唔掂。

呢間餐廳嘢食真係唔算平,一個龍蝦泡飯$500左右一碗普通正常size 。俾得咁嘅價錢食飯老實講我對服務態度係有期望。 服務員C先生嘅服務態度才絕對符合呢啲價格。

大佬,服務員A女士,我唔係去茶餐廳呀。