朋友推薦想食海鮮必到既店,一早預先電話訂枱,來到果然有讚冇彈!😆🙌🏻我地揀左每位$419既套餐,9款海鮮同埋有機蔬菜籃+粥底😋Ps: 呢到點餐海鮮有機會因時令關係有所轉變,所以職員會介紹晒即日系邊款海鮮,應該點揀點食👍🏻😂仲有入門口前海鮮缸睇中象拔蚌非常肥美,忍唔住追加埋美國/墨西哥野生交界象拔蚌刺身$688,先由水缸撈出俾我地望完後,立刻交俾師傅去做刺身職員先以120度高溫殺菌消毒餐具,潔淨完餐具+介紹埋餐牌之間分別😙系等刺身同埋蒸海鮮過程,優惠期間增送左炸魚皮小食俾我地,炸魚皮脆卜卜,至正系唔會成口鹽,而又香口🥰👋🏻🥳拎左味架出來俾我地自己調製醬料,分別生蒜、炸蒜、蔥、辣椒🌶️配搭醬油,因新鮮海鮮都比較少沾醬料,可以享受到原汁原味同鮮味🔺👉🏻美國/墨西哥野生交界象拔蚌刺身🔺因野生養殖關系比較珍貴,而且到鋪時依然保持新鮮活養狀態,以刺身堆砌成冰盤都幾有睇頭,味道又鮮又爽,配唔配豉油都可以🔺👉🏻野生奄仔蟹🦀🦀🦀🔺忍唔住要讚爆爆晒膏既奄仔蟹,入口一吸滿嘴香濃鮮膏味,配合埋本身蟹肉一齊食,愈食愈香🔺👉🏻澳洲青年龍蝦🦞🦞🦞🔺龍蝦肉夠實身,系活龍蝦先有既口感,另外加左膏上去提鮮更突出🔺👉🏻喜知次

我地揀左每位$419既套餐,9款海鮮同埋有機蔬菜籃+粥底😋

野生奄仔蟹

🔺👉🏻野生奄仔蟹🦀🦀🦀🔺

澳洲青年龍蝦

🔺👉🏻澳洲青年龍蝦🦞🦞🦞🔺
龍蝦肉夠實身,系活龍蝦先有既口感,另外加左膏上去提鮮更突出

喜知次

🔺👉🏻喜知次🐟🐟🐟🔺
日本三大名魚之一,平時刺身、鹽燒就試得多,蒸既頭一次,肉質實正,魚味有d似班科魚類,細心有配上蒸魚豉油

台灣九孔鮑魚

🔺👉🏻台灣九孔鮑魚🔺
鮑魚非常彈牙爽口,內臟移除得乾乾淨淨,可以一口過地放入口慢慢咀嚼

日本野生大赤蝦

🔺👉🏻日本野生大赤蝦🦐🦐🦐🔺
野生關係特別大隻,同野身關係殼鮮色,而且蝦味特別重,蝦內藏已有處理好晒,蒸完吸一吸蝦頭既膏先系精髓!必須要先嘗蝦頭再慢慢嘆實口既蝦肉

大西洋野生青口

🔺👉🏻大西洋野生青口🔺
野生關系海藻冇抽出,依賴海藻而生既青口抽出海藻有機會死亡,所以店好細心保留到上枱時都系要確保青口既新鮮,果真青口特別肥身脹卜卜,仲要有啖啖海水味道🌊

🔺👉🏻紐西蘭刀貝蚌+紐西蘭月亮貝🔺
兩種貝一蒸出尼都系成口汁,海水鮮味+貝殼類既甜味,忍唔住一啖接一啖,貝類一d沙都冇,食得放心

韓國斧山珍珠蠔

🔺👉🏻韓國斧山珍珠蠔🦪🦪🦪🔺
蒸之前肉新滿滿,蒸完後縮左少少,但肉身比之前更脹,一咬入面汁流出非常鮮甜蠔味,味道適中唔會太濃

🔺👉🏻有機蔬菜籃🥗🥗🥗🔺
清一清胃先來個菜籃再食粥,呢個設計非常貼心,感覺都refresh番食左咁多海鮮既味蕾
粥底
😋個粥底除左吸收左海鮮既汁外,會加入排骨、粟米、芋頭、蔥、菜脯調味,清清地暖胃之餘,加重海鮮餐既飽腹感,其實9款海鮮食到最尾都已經夠飽,再加上熱粥🫕埋尾真系綿上添花😙😙😙

呢到位置闊落,用餐過程唔趕,每樣海鮮逐樣蒸,職員掌握埋枱時間非常順暢,關心食客既需要,令等既過程都系種享受,有別於平時急趕用餐既體驗,絕對值得返轉頭❤️💋💋
2022-08-09
  • 尊貴海鮮套餐