2023-01-27 801 瀏覽
尋晚去左黃大仙探朋友,傾吓傾下就晚飯時間🤭佢帶咗我去佢專屬飯堂開飯😋平時聽開佢講,幾正幾正!今次終於有機會嘗試🤤一去到,見佢哋餐廳已經坐滿人🫣等左陣先有位坐…朋友推介佢哋嘅晚餐小菜夠出色👍我哋兩個人食左4個小菜➕1份小食😋😋飲品仲有半價除咗小菜佢哋仲有點心、雞煲、酸菜魚等等,選擇勁多👍避風塘茄子🍆 $62避風塘海鮮就成日食,避風塘茄子就第一次食☺️一上枱估唔到成座山咁大🤩平時食覺得勁熱氣,估唔到轉左茄子🍆感覺健康啲😂而且外脆內軟,口感不錯👍蜜餞薯角牛柳粒 $76呢個係餐廳推介👍亦係朋友推介🤭牛柳粒肉質香嫩,加上蜜餞食得勁滋味😋而且細細粒,一口一粒岩岩好,薯角都出色,外皮帶少少脆口😍欖菜肉鬆四季豆 $68四季豆非常爽甜脆身,加上經典欖菜肉鬆嘅配搭,真係食極都唔厭😋不過如果欖菜分量加多會更香☺️☺️黑醋小排骨 $68佢地既小排骨以條狀切開,有d似平時食既京都骨,入口肉質比較嫩及彈牙,有啲仲有軟骨連肉,好岩我口味☺️因為加入黑醋烹調,中和左甜味,酸酸甜甜,勁餸飯👍甘荀鹹水角 $28呢個造型超得意😍好精緻既小蘿蔔!食落對比出面既外皮,呢個較厚身,唔夠煙靭!另一種口感。📌 新南苑雞煲小菜點心 (黃大仙)

一去到,見佢哋餐廳已經坐滿人🫣等左陣先有位坐…

除咗小菜佢哋仲有點心、雞煲、酸菜魚等等,選擇勁多👍

避風塘茄子🍆 $62

蜜餞薯角牛柳粒 $76

欖菜肉鬆四季豆 $68

黑醋小排骨 $68

甘荀鹹水角 $28

📌 新南苑雞煲小菜點心 (黃大仙)
黃大仙竹園道15號竹園商場地下S002號舖

#雞煲小菜 #新南苑 #晚市小菜 #經濟實惠 #朋友飯堂 #黃大仙美食 #推介餐廳 #globaleats #teamhappyfoodies #foodiesinternationalchat #yummy #竹園商場 #chickenbowl #dinner
2022-09-07
  • 避風塘茄子