2021-08-14 2095 瀏覽
四個人都打晒兩針,有人話這間餐廳食飯可以打針有七折,當然要試吓,果然有驚喜。朋友兩年半前試過,嗰陣時好難訂位,但近期疫情,比較容易搵位👍🏻😃餐牌有個四人餐,$1200,我哋覺得好吸引,決定叫咗佢。頭盤有四款揀兩個,揀咗蔬菜沙律,醬汁係熱情果加芒果汁,好開胃,值得推介,主菜可以三揀一,有海鮮、腸仔、雜扒,我哋揀咗雜扒,果然冇失望,雖然都知道係雪藏肉,但整得唔錯。之後可以揀多兩樣飯或意粉,我哋選咗素菜意大利飯,和素玉蕃茄意粉,當中知意大利飯做得最好,大家可以試吓,雖然冇肉,但反而食落去冇咁膩。最後就係重點⋯⋯甜品拼盤,食得出有少少雪味,我哋估係下午茶做完之後放落雪櫃,然之後晚餐再送上,個人覺得冇問題,但可以考慮搵方法令雪味冇咁重,否則浪費咗咁靚嘅甜品埋上,咁就100分了。最後仲要讚下員工態度,充滿熱誠,非常落力,如果間間食肆都有呢啲員工,香港飲食業肯定大放異彩。
前菜:煙三文魚米餅
主菜:雜扒
甜品拼盤
雜色西蘭花意大利飯
大蝦沙律(芒果熱情果汁)
前菜:煙三文魚米餅
主菜:雜扒
甜品拼盤
雜色西蘭花意大利飯
大蝦沙律(芒果熱情果汁)