2023-07-03 101 瀏覽
星期日嚟到荃灣雅高33,食個late lunch!差不多下午三點先入座,當然就見到佢有好多唔同嘅下午茶餐選擇;但我和朋友都希望食番個豐富嘅午餐,所以我哋就選擇咗個羊扒午餐同埋一個原條嘅燒鰻魚飯!當然都加咗唔少嘅小食,如三文魚沙律、洋蔥大蘑菇和焗田螺蒜蓉;因為係午餐,所以有例湯送!例湯忌係忌廉黑松露湯!估唔到跟餐嘅竟然係新鮮嘅牛角包!雖然未係好脆但係都有驚喜,黑松露忌廉湯果然好香黑松露味,亦都算creamy飲落唔錯,跟住就係三文魚沙律,三文魚切得比較後厚身,沙律菜亦都好新鮮,值得一讚!焗田螺薯蓉上面鋪滿焗了香嘅芝士,田螺雖然細細粒,但係加埋芝士同埋薯蓉一齊食,味道都唔錯;至於洋蔥大黑菇,食落都好多汁,亦都值得一讚!跟住嚟嘅主菜原條燒鰻魚飯真係好大條足足有20cm長!亦都燒得唔錯,醬汁亦都到位不過不失,羊扒燒得好淋,再加上芥末醬都好醒胃,唔錯嘅選擇;最後嘅熱奶茶,雖然未係好香濃,但係起碼都冇苦澀味;凍檸茶就水準之中!總體來說都係一個唔錯嘅餐廳,亦都可以帶來驚喜,可以睇得出老闆係好用心咁樣去做每一個菜式。
牛角包
黑松露忌廉湯