翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
係人都知我咀勺,唔好食嘅我真係會彈,而大家應該好少見過我讚,今次試咗翠林辣蟹舫,我無辦法唔介紹俾大家,真係要試呀!!!【鎮店之寶】避風塘炒辣蟹:這個不得了,夾開甜中帶辣嘅蟹鉗啖啖肉;我成功爭取一個蟹蓋,將D膏加埋特製炸蒜蔥一齊食,好食到不能形容。咩叫惹味?就係覺得辣又死要繼續食囉~黃金拆肉瀨尿蝦:男友唔喺都唔洗怕,成條瀨尿蝦肉哂出黎超肥厚,咬落Juicy好食到反一反眼,懶人必食! #全港首創特有的得獎菜式黃金流沙蝦球:我一向麻麻地食熟蝦,但這個我食咗3件(唔係搶架,真係有人唔食得蝦),蛋黃鹹香味勁濃又不失蝦味,唔會炸到柴皮咁。#2016年得獎菜式。酥炸蠔餅:睇個樣已經知唔係食到成口油果種,好脆,好蠔,點少少蜆芥黎食,心心眼…蜜燒牛仔粒:超重牛味、肉質鬆滑、蜜汁調到0岩0岩好,這款最後再叫多碟!蟹油銀芽炒麵:唔好睇佢個樣咁普通,我就係差D俾佢外表呃咗無食,用自家製嘅蟹油醬黎炒麵,麵質彈牙,炒到好香口一D都唔油。總結:98分,味道的確唔同出面,而且店員和老闆老闆娘超Nice,宜家食嘢肯俾錢都唔一定有Service架陰公!另一大力欣賞之處係,就算你唔好海鮮或敏感人士都唔怕,因為佢其他小炒小菜
【鎮店之寶】避風塘炒辣蟹
黃金拆肉瀨尿蝦
黃金流沙蝦球
#2016年得獎菜式。
酥炸蠔餅
蜜燒牛仔粒
蟹油銀芽炒麵

總結:98分,味道的確唔同出面,而且店員和老闆老闆娘超Nice,宜家食嘢肯俾錢都唔一定有Service架陰公!另一大力欣賞之處係,就算你唔好海鮮或敏感人士都唔怕,因為佢其他小炒小菜都好好食,廚師用心喺每位唔同口味嘅客人身上,絕對無偏心,真係要試!
2017-06-03
【鎮店之寶】避風塘炒辣蟹