餐廳: Kyoto Joe
資訊:

2024-04-22 101 瀏覽
哩晚約咗好姊妹又去食日本菜,今次揀咗一間近蘭桂坊附近一間日本餐廳🏮餐廳裝潢很有時尚感,落地玻璃及有室外露台,可眺望繁華中環區✨️吃日本菜必點Sake🍶🔸️Dassai 45 Daiginjo帶有花香和果香🫒口感上有清蘋果🍏梨和葡萄柚的味道🫐🔸️金槍魚生菜他他帶有少少微辣🌶連生菜一起吃既清新又開胃🔸️刺身魚,牡丹蝦,深海池魚,拖羅,北海道帶子每件刺身厚切鮮甜肥美,超大愛嘅大拖羅,鮮味又帶魚油香🔸️卷物外層炸過,配上餐廳自家製波菜醬,味道很特別😋🔸️串燒店員話用慢煮4小時烹調牛肉吃落非常軟腍👍牛味濃郁豬肉面層燒到焦香🐖肉質入口即溶化雞肉外皮薄脆,肉質好嫩🔸️立鱗燒魚肉帶著鱗片,肉質軟,魚鱗薄脆配上柚子醬更加提升鮮味🔸️椰菜花天婦羅很特別一道菜,製作天婦羅的食材大都是海鮮與蔬菜,味道多數清淡,但這個椰菜花天婦羅,面層芝麻,味道帶有酸酸甜甜,吃落不帶油膩感🔸️甜品有三種味道,咖啡、綠茶、芝麻、面上有薄簿焦糖我比較喜歡芝麻,咖啡,味道很香濃我地差不多食完突然有位魔術師出現我地面前🎭原來餐廳逢星期四,五,六有魔術表演♠️可以近距離接觸魔術玩埋一份🎩🎭真係估佢唔到咁精彩😂總括餐廳食物高質,店員又好傾,又有氣氛,下次會

吃日本菜必點Sake🍶
🔸️Dassai 45 Daiginjo
帶有花香和果香🫒口感上有清蘋果🍏梨和葡萄柚的味道🫐

🔸️金槍魚生菜他他
帶有少少微辣🌶連生菜一起吃既清新又開胃

🔸️刺身
魚,牡丹蝦,深海池魚,拖羅,北海道帶子
每件刺身厚切鮮甜肥美,超大愛嘅大拖羅,鮮味又帶魚油香

🔸️卷物
外層炸過,配上餐廳自家製波菜醬,味道很特別😋

🔸️串燒
店員話用慢煮4小時烹調
牛肉吃落非常軟腍👍牛味濃郁
豬肉面層燒到焦香🐖肉質入口即溶化
雞肉外皮薄脆,肉質好嫩

🔸️立鱗燒
魚肉帶著鱗片,肉質軟,魚鱗薄脆
配上柚子醬更加提升鮮味

🔸️椰菜花天婦羅

🔸️甜品
有三種味道,咖啡、綠茶、芝麻、
面上有薄簿焦糖
我比較喜歡芝麻,咖啡,味道很香濃

總括餐廳食物高質,店員又好傾,又有氣氛,下次會試吓佢地Brunch Buffet😋

2024-04-18