2021-09-07 1045 瀏覽
又到星期五揾野食時間,見到呢間主菜餐有7折,所以黎試下,呢間餐廳既環境係比較懷舊,唔算坐到好多枱,不過味道唔錯😆一開波先黎個例牌叉燒,叫左肥叉,佢唔會太肥,肥瘦適中,岩岩好,味道甜甜地,不過例牌份量都幾到,少人既話可以叫小菜既叉燒😎然後係鴛鴦咕嚕肉,有兩隻味,紅少少既有啲微甜,而深色啲既就少少酸,有少少似山渣既感覺,不過絕對係所有人都接受到既程度,外皮脆脆地,值得一試👍主食就叫左海鮮蕃茄湯飯,一開始有啲驚係蕃茄湯底咁,不過佢其實係海鮮湯,入面再有啲蕃茄,個湯幾鮮甜,唔好鹹,如果唔想食咁heavy可以揀呢樣,不過留意返飯麵係無7折😌唔知係一直都有定限時優惠,每人都會送呢個甜品,紅豆糕味道好淡,椰汁馬豆糕相對地就有少少甜味,同時都有豆既咬口,唔算太吸引,不過送既算係咁😗總結黎講,我最欣賞呢間既係佢啲餸味道都唔會太濃味/鹹,有味道得黎清清地🤩不過價錢唔算平,如果正價食都幾貴