2018-05-26 189 瀏覽
今日入元朗食飯book咗枱求其揀一間,跟住呢度試吓啦,地方係有少少迫嘅,一入到門口嘅靚女侍應姐姐即刻介紹斧頭扒同燒乳豬,好好禮貌我哋六個人坐低左每人揀咗一個set佢可以+$48有一件鵝肝即係焗嘅生蠔+$18有蜜瓜ham同湯+$38就有嘢飲+$38有甜品西班牙燒乳豬個外皮唔算好脆,但係佢啲肉真係好滑,嗰個醬汁好濃郁鵪春粟米唔知乜鬼嘢呢個幾得意,不過要切佢就真係幾難,因為佢嘅肉好鬆散黑松露羊架呢個有三種汁,黑松露丶芥辣丶薄荷醬肉質OK我叫左五成,最出色係薄荷醬真係好正燒豬扒肉質好嫰,唔鍾意食豬扒嘅我都食咗幾舊貝殼粉xxx魚呢個我個人覺得普通,但係啲朋友好鍾意食鵝肝多士呢個真係暈低,鵝肝煎到啱啱好,放落口直情有一種想暈嘅感覺因為真係好好食《——絕對無誇張焗生蠔佢出色在比起一般出邊嘅焗生蠔佢嘅肉真係好肥美,正常出邊好多食店焗完變咗蠔屎,佢竟然係肥嘟嘟,唔會變老時間啱啱好叫咗一個番茄芝士pizza好香好趣最正係有薄荷碎,我從來都冇試過食pizza有薄荷,原來係咁得意甜品焦糖燉蛋同埋有雪糕,OK嘅呢度服務態度好好,唯獨是係天氣太熱裏便因為係門口大開嘅所以都會比較熱,完全係驚喜之作,一定會再嚟

我哋六個人坐低左每人揀咗一個set

佢可以+$48有一件鵝肝即係焗嘅生蠔
+$18有蜜瓜ham同湯
+$38就有嘢飲
+$38有甜品

西班牙燒乳豬
個外皮唔算好脆,但係佢啲肉真係好滑,嗰個醬汁好濃郁

鵪春粟米唔知乜鬼嘢
呢個幾得意,不過要切佢就真係幾難,因為佢嘅肉好鬆散

黑松露羊架
呢個有三種汁,黑松露丶芥辣丶薄荷醬
肉質OK我叫左五成,最出色係薄荷醬真係好正

燒豬扒
肉質好嫰,唔鍾意食豬扒嘅我都食咗幾舊

貝殼粉xxx魚
呢個我個人覺得普通,但係啲朋友好鍾意食

叫咗一個番茄芝士pizza

甜品焦糖燉蛋同埋有雪糕,OK嘅

蜜瓜巴馬火腿
蘑菇湯