餐廳: Jan Jan 串揚專門店 (鉅芝樓)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
原來灣仔有間咁正嘅串揚專門店😍Jan Jan來自大阪,係一間在日本超過十五間分店的串揚專門店,香港有兩間分店,一間在尖沙咀,另一間在灣仔,亦是小妹會介紹的分店❣️跟據官方介紹,原來「串揚」其實係發源於關西超過一百年歷史最具代表性的料理之一。小妹有幸品嘗到實在太幸福☺️。驟眼睇Jan Jan座位都有三款,吧枱位、高枱高櫈、要除鞋先入到的日式部屋位☺️小妹今次預早訂位,被安排在《要除鞋先入到的日式部屋位》,感覺好特別🥰有地毯踩住,坐得都好梳乎🤭🤭呢度有午市定食架,定食包括麵豉湯、漬物、沙律、飲品,飲品有13款供選擇,價錢由$148-188不等!小妹覺得質素對得住價錢喎👍🏻👍🏻雖然在大阪食會平接近一半,但未有時間飛去唯有在灣仔食住先🤣🤣小妹與同事分別嗌左3款定食:1️⃣溫泉蛋赤豚燒肉丼定食配熱宇治抹茶同事大讚赤豚燒肉香嫩👍🏻2️⃣薩摩雞扒定食配凍宇治抹茶同事大讚雞扒脆皮,肉質香嫩美味🫶🏻3️⃣日本素菜(5串)串揚定食配熱宇治抹茶超級驚喜🩷🩷無諗過串揚可以炸得咁靚,素菜keep到水分,唔會炸到乾柴柴,而且每串都幾大件,串揚定食會跟兩件完美飯糰🍙(簡直係理想中既日式飯糰😍😍),原條蘆筍、山藥(好大條😂食完好飽)、

1️⃣溫泉蛋赤豚燒肉丼定食配熱宇治抹茶
同事大讚赤豚燒肉香嫩👍🏻

2️⃣薩摩雞扒定食配凍宇治抹茶
同事大讚雞扒脆皮,肉質香嫩美味🫶🏻

3️⃣日本素菜(5串)串揚定食配熱宇治抹茶
超級驚喜🩷🩷無諗過串揚可以炸得咁靚,素菜keep到水分,唔會炸到乾柴柴,而且每串都幾大件,串揚定食會跟兩件完美飯糰🍙(簡直係理想中既日式飯糰😍😍),原條蘆筍、山藥(好大條😂食完好飽)、富士蘋果 (甜美、似蘋果批)、厚切蓮藕、冬菇(外型好靚)、椰菜解膩,嘴嘴無咁油,食完成個定食超級滿足😌

好開心呀,同事們唔介意一齊試新餐廳食好嘢,好多謝佢地🥰灣仔好多好野食,美食果然要捐窿捐罅先搵到,最緊要有好的美食伴❣️
凍、熱宇治抹茶
溫泉蛋赤豚燒肉丼定食