2018-10-04 102 瀏覽
人大左,好多朋友真係唔係話見就見咁容易,所以每次我們都會揀間特別D的餐廳,好讓我們一邊傾近況一邊食好野。今日朋友仔就揀左間係油麻地地鐵站附近的一間樓上Cafe食飯。除左散叫外,餐廳仲有提供2人及4人的套餐。餐廳有好多超可愛的貓貓店長坐陣,而且佢地都好熱情。其中有一隻小可愛仲跳上我大脾訓著左 (可愛)。個2人餐除左有主食外,仲會包兩份沙律及餐湯。是日沙律係麻醬菜沙律。味道中規中矩,就係平常係Cafe食到的餐前沙律。忌廉湯的質地都幾厚身,入面加了粟米粒及煙肉,飲完唔會口渴。2人套餐仲可以加$28蚊要一份二人份的小食拼盤。由於我們有3個人,所以都叫了一份Share黎食。拼盤除左有炸雞塊、炸薯條外,仲有熱狗腸。炸野炸得金黃,但又唔會太乾。二人套餐中可自選兩份主食,我們選了夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅。薄餅用了脆的餅底,芝士都有拉絲效果,不過我鍾意的菠蘿就少左DD⋯我們選了黑松露野菌大啡菇配忌廉意大利飯做二人套餐另一份主菜。香港好多Cafe都有黑松露意大利飯,不過唔係間間都好似Urban Cafe咁,個意大利飯仲可以Keep到一前粒粒的感覺。雖然黑松露的味唔算好濃,不過Creamy的味道就幾正

除左散叫外,餐廳仲有提供2人及4人的套餐。

是日沙律

忌廉湯的質地都幾厚身,入面加了粟米粒及煙肉,飲完唔會口渴。
是日餐湯

二人份小食拼盤

夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅

我們選了黑松露野菌大啡菇配忌廉意大利飯做二人套餐另一份主菜。香港好多Cafe都有黑松露意大利飯,不過唔係間間都好似Urban Cafe咁,個意大利飯仲可以Keep到一前粒粒的感覺。雖然黑松露的味唔算好濃,不過Creamy的味道就幾正。

黑松露野菌大啡菇配忌廉意大利飯

由於我們有3個人,所以我們就額外叫多一份主菜。呢份阿根廷紅蝦海鮮配龍蝦汁忌廉意粉有隻大大的蝦係上面,蝦肉幾新鮮唔會「梅」。軟硬適中的意粉好掛汁,味道都幾香,整體不錯。
阿根廷紅蝦海鮮配龍蝦汁忌廉意粉

阿根廷紅蝦海鮮配龍蝦汁忌廉意粉

大家食飯時,貓咪們有機會跳上枱上,但佢地都好乖唔會偷食 (不過會望住你食),真係好可愛哦⋯

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)