2021-06-26 1537 瀏覽
平時也在香港仔/鴨脷洲大街食lunch 偶然試試到黃竹坑lunch South Island 都有好幾間食店 見依間漢堡包店門外飄過一陣香味 就入去試試我就點左芝士漢堡包lunch set ($118)加一杯lemonade (+$12) 可以揀薯條或者蕃薯條 我都友人就一人揀一隻試試個包唔太大既 但我女仔食唔到太多 我覺得份量剛剛好 我覺得鍾意食蕃薯既唔會失望 都幾好味 蕃薯味好重 又有少少脆咁薯條我就覺得可以啲調味再好味啲 餐廳有茄醬可以自己加 但餐亦有跟醬比客人點薯條/蕃薯條 依隻醬就有少少辣 有啲似墨西哥風味既香料 唔錯既 不過因為隻醬太濃味 點左就唔太食唔到蕃薯味/薯仔味另外芝士漢堡亦都幾好味 個包係有微脆既 同埋我欣賞佢個包係冇醬汁 咁就可以食返牛肉同包內配菜既原味 包既餡料有生菜、炒左既甜洋蔥、漢堡。加埋既配搭個包雖然牛味唔算太重,但整體食入口係好味總體來講我會再食提一提大家,這一間店舖不收取現金,只係接受電子支付。
平時也在香港仔/鴨脷洲大街食lunch

我都友人就一人揀一隻試試

個包唔太大既 但我女仔食唔到太多 我覺得份量剛剛好

薯條我就覺得可以啲調味再好味啲

另外芝士漢堡亦都幾好味

包既餡料有生菜、炒左既甜洋蔥、漢堡。

加埋既配搭個包雖然牛味唔算太重,但整體食入口係好味

總體來講我會再食

提一提大家,這一間店舖不收取現金,只係接受電子支付。
2021-06-22