2020-11-02 497 瀏覽
同2位朋友到餐廳晚餐,雖然係星期日晚,但可能大家哈囉喂後都要休息下,所以好多空位。餐廳都因抗疫,而每枱都隔好遠,好適合吹水!老闆娘都好好吹水,好友善,整晚感覺都不錯。晚餐方面,叫左是拉差雞翼,係單骨嘅,好易食,味道夠入味!然後又有是冧彈雞見求,睇佢個樣仲諗住un un地,點知醃得唔錯,比想像中滑又淋!再嚟有推介嘅海鮮薄餅,可能第一次食,有啲開眼界,第一下唔知點落手,唯有同認知嘅薄餅一樣咁食吧又真係幾好食喎,估佢唔到有魚片,味道又真係夾!之後仲有個扎肉撈粉,呢個就一般啦。3人叫左3杯飲品,我就只可以評論自己嗰杯啦! 我嗰杯係青椰奶茶,想叫少甜,但老闆娘話叫我自己落嘅,點知嚟到係一杯奶茶同一樽仔白色奶,先飲一啖茶底,咦,竟然係泰國奶茶無糖版,又幻想唔到加椰奶係點,加少少,好香椰味!! 但唔夠甜,再加下加下,最後加晒先夠,又香又好飲,幾有驚喜!總結呢間餐廳係吹水不錯嘅地方,食物又比想像中好,有驚喜(睇完食評可能就無左呢個驚喜)以中環嚟講價格又真係好平!! 每人埋單$153。食完呢餐,又要做多啲運動先得!

老闆娘都好好吹水,好友善,整晚感覺都不錯。

晚餐方面,叫左是拉差雞翼,係單骨嘅,好易食,味道夠入味!

又真係幾好食喎,估佢唔到有魚片,味道又真係夾!

之後仲有個扎肉撈粉,呢個就一般啦。

食完呢餐,又要做多啲運動先得!
是拉差雞翼
是冧彈雞見求