2024-02-03 121 瀏覽
平時都成日食串燒🍡,但真係好少遇到啲串燒可以整得咁好味嘅餐廳,呢間位於太子嘅居酒屋,主打食串燒,食物非常高質,真係要介紹比大家。 餐廳唔算好大,有吧檯位置,同埋幾個座位。通常我去居酒屋都會揀坐吧檯,睇住師傅燒食物嗰陣,感覺好期待😍 職員先送上前菜,有牛蒡、酸蘿蔔、泡菜蒜頭,無諗過個泡菜蒜頭可以咁好食,有驚喜👍 豚肉五花腩:五花肉同脂肪比例恰到好處,油脂香氣十足,油脂入口仲保留住脂肪融化口中的香味,肉質柔嫩多汁,加埋蒜蓉,肉味濃郁美味。 鹽燒牛舌:牛舌爽口有彈性,肉汁鮮嫩,加埋少少鹽味,提升整個牛舌嘅味道。 鹽燒鯖魚🐟:鯖魚油脂豐富,魚肉細嫩,沒有腥味被烤得皺皺的魚皮夾雜味醂的嘅甜味,鹽味由內散發至外恰到好處。 大葱雞肉串:雞肉鮮嫩多汁,沾滿甜甜嘅燒汁,配上燒香嘅京蔥,簡直就係絕對! 雞小腿🍗:雞小腿肉質嫩滑,表面帶有少許雞皮,非常香脆。 雞腎:完全無腥味,調味恰到好處,非常爽口。 雞湯烏冬🐔🍜:雖然個湯唔算好濃味,但食到啖啖清雞湯味,烏冬幼滑易入口。 焦糖菠蘿🍍:呢個係我食過最好食嘅焦糖菠蘿,表面焦化產生嘅焦糖香味,中和咗菠蘿嘅酸味,美味多汁,絕對要encore再encore。

雞小腿🍗:雞小腿肉質嫩滑,表面帶有少許雞皮,非常香脆。

雞腎:完全無腥味,調味恰到好處,非常爽口。

2024-01-25