餐廳: 隨心
資訊:

2023-08-23 233 瀏覽
夏日熱辣辣,咁熱就緊係要食東南亞嘢啦!最近朋友同我講鰂魚涌有間好好食嘅新加坡菜,話喇沙湯底好好味,所以今日就特登去試下係咪真係咁正!喺地鐵站行3分鐘左右就到「隨心」,非常就腳方便!餐廳十分寬敞,好多卡位坐,仲有好多ig-able嘅霓虹燈,打卡一流,仲播住好柔和嘅背景音樂,感覺好chill我哋叫咗三樣嘢食:新加坡炒貴刁、海鮮喇沙、同埋馬拉盞炒通菜炒貴刁非常足料,有蝦仁、臘腸、魚片等等,而且超夠鑊氣!味道鹹甜中帶少少辣,超級香口!海鮮喇沙個湯底超級香濃,辣味有層次,飲落仲有陣陣椰香味!喇沙有超多餸,有兩隻大蝦、帆立貝、魚片、蟹柳、雞蛋、豆卜、芽菜,樣樣都好新鮮好好食!米粉同瀨粉都索晒個喇沙湯底,超級邪惡!食咗咁多肉,梗係要食返碟菜中和下!馬拉盞炒通菜微辣又帶點鹹香,通菜口感爽脆,十分惹味!食到超飽、好滿足!呢間餐廳啲嘢食真係有驚喜,下次出開港島一定會再幫襯!

我哋叫咗三樣嘢食:新加坡炒貴刁、海鮮喇沙、同埋馬拉盞炒通菜

2023-08-22
  • 新加坡炒貴刁