2023-09-21 64 瀏覽
《Flames (海濱匯) (觀塘)》我平時係中菜日本野嘅捧場客今次特別啲試下呢間都幾多唔同種類餐點西餐廳😊🍕意大利辣肉腸pizza平時好好奇點解啲外國人可以做到一個人叫一個pizza自己隊😂但今次我明多左少少,呢間其中一樣主打係pizza, 料非常之多同埋佢嘅批底批邊都烤得剛剛好。肉腸、醬汁加埋香草做到色香味俱全,我同朋友兩個人一塊接一塊🤣🍟黑松露薯條食西餐點可以無薯條,仲要有咁惹味嘅黑松露口味!薯條炸到超級脆,由頭食到呢餐完嘅最尾果條都係外脆內軟夠哂熱辣辣,黑松露係呢塊薯條一上嘅時候陣味已經揮之不去🫶🏻🥩10安士肉眼扒配忌廉薯蓉我諗嗜肉嘅男士們對住呢塊眼肉扒都真係抗拒唔到😍呢塊扒唔肥帶少少煎到軟化左嘅筋邊位,我個人嚟講係最鐘意呢個部分因為唔會韌到似橡筋之餘仲會比到少少油份同埋咬口呢塊牛扒。肉眼啖啖肉不在話下,廚師係處理medium啲工夫做得好好,肉質唔會出血水同時保持到肉質鮮嫩👍🏻食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5如果你都想試下呢間款式多多總會揀到啱你心水嘅西餐,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦 地址: 觀塘海濱道
《Flames (海濱匯) (觀塘)》

🍕意大利辣肉腸pizza

🍟黑松露薯條

🥩10安士肉眼扒配忌廉薯蓉

食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

地址: 觀塘海濱道77號海濱匯1樓2號舖

#flames #kwuntong #ngautaukok #steak #pizza #paproni #truffle #trufflefries #western #wine #alcohol #drinksanddine #hkfood #drinks #hkfoodblogger #hkfoodie #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
意大利辣肉腸pizza
黑松露薯條