今次介紹呢間位於灣仔The Phoenix 2樓嘅一間日本餐廳,餐廳嘅裝修都好日式和風,乾淨企理,俾人一種好舒服嘅感覺。飯枱亦都好闊落坐得好舒服。🎑呢一間嘅午餐選擇都幾多🍱,今次就試吓其中一個壽司定食嘅lunch set$228,一共有八件時令嘅壽司🍣,同六件小卷,亦都配有和風沙律、小菜、麵豉湯、茶碗蒸同埋日式湯烏冬,🥹🥹另外仲有跟甜品,咖啡或茶。其實我覺得喺灣仔食lunch,呢一個價錢有咁豐富嘅日式料理食物,都算唔錯。🔆🍣🍣壽司嘅飯軟硬適中,亦都唔會一夾就散開,魚生亦都好新鮮,每一件都好甜美呀,其中我最鍾意食嘅係佢嘅海膽壽司帶子壽司同埋吞拿魚壽司。每一件都好肥美,口感入口即溶,我真係每一件都食得好慢🤣🤣🤣👍🏻🍜烏冬、前菜、麵豉湯都正常發揮,而茶碗蒸味道調校得幾好,口感都幾滑,最後仲有個抹茶布甸,食得太快所以冇影到晒。最後提提你,如果有興趣去食呢一間餐廳的話,記得要打電話去book定枱📲,因為始終灣仔食晏周圍都好full🫶🏻