La Casa係一間主打漢堡同手工意粉嘅小店,幾年前已經食過覺得唔錯,今次黎開哩度做野,就喺倒買埋外賣晚餐先走。其實喺政府禁6點後晚市堂食之前一個星期,La Casa已經因為疫情而全日只做外賣,不過喺等外賣其間,發現佢地嘅生意都冇太大影響, 因為真係幾多人黎買外賣, 有自取亦有經外賣平台,不過就只有外賣自取滿$80先有全單8折優惠。黑松露野菌闊條麵($95) - 闊條麵離遠已經聞倒好大陣黑松露香味,麵質比較薄身,食落幾creamy,中間都有好多野菌同黑松露碎,味道唔錯,食完都比想像中飽肚。脆薯角配藍芝士醬($35) - 以哩個價錢薯角份量都幾多,外賣薯角都仲有啲脆,藍芝士醬唔會太鹹,不過質地就比較水,我自己就鍾意蘸返茄汁多啲。脆炸蝦棒 - 炸蝦棒唔會太油,食落都幾脆,炸漿唔會太厚太硬,味道都可以。朱古力雪糕奶昔($45) - 奶昔打得幾滑,朱古力味都濃,朱迷唔會失望。雖然外賣味道冇得同堂食比,但味道都唔錯,特別欣賞小店唔理生意受影響,早過政府宣佈一早全日轉外賣,非常有責任感,絕對值得支持。

脆薯角配藍芝士醬

脆炸蝦棒