2021.11.21 Sunday sweet afternoon食完火鍋,要搵啲中式糖水潤下。。。一找尋之下,搵到呢間,幾好喎,裝修幾舒服,又呢啲時間,冇乜人,勁正😁各自揀好了,我要香濃石磨芝麻糊,另外兩個要薑汁迷你芝麻湯圓,即撞木桶豆腐花,女友同好友可以 share 食 😅湯圓嚟先,嘩!正喎,有薏米嘅,第一次遇見😃 試味先,掂喎,夠薑味又唔太甜,啱晒我哋,湯圓又靚,好味😋豆腐花都唔錯,又香又滑,除咗個木桶之外,因為我比較潔癖,始終木嘅嘢用得耐,咸覺都不太良好😝至於我個芝麻糊,正常啦,始終都係佐敦歷史悠久個間孖字名嘅糖水舖最出色。 但我就最正,我個芝麻糊完全可以夾哂佢哋兩個嘅糖水嚟食😁 一個人有得食晒三款糖水😆我都幾鐘意呢間舖,出開銅鑼灣,如果要食糖水,都應該會嚟返呢間😁

薑汁迷你芝麻湯圓

即撞木桶豆腐花

香濃石磨芝麻糊

2021-11-21
$41.6 (下午茶)
薑汁迷你芝麻湯圓