2018-09-07 73 瀏覽
開頭冇為意呢一間係貓貓cafe直至上網查先知道,早就聽過朋友話呢間嘢食唔錯 ,如果仲有貓貓相伴的確係會加唔少分數一坐低已經畀肥貓貓吸引住, 如果你唔攞相機出嚟佢對眼係好圓好大,但係可能畀人影相影到厭 ,所以一影佢就嬲嬲豬樣 但係佢其實係好可愛,我行去廁所佢就跟住我,我返埋位佢又跟住我,好得意見到餐牌上面個二人餐好吸引 好似有自助餐咁多款嘢食而且隔離枱都有食到,仲可以請職員幫你寫上我想寫嘅字, 唔好諗咁多,即刻叫,影相出嚟一定好靚有三種唔同嘅醬汁畀你選擇都幾貼心, 食刺身類嘅物體當然係要點wasabi同豉油啦 !不過我朋友就唔係好鍾意食螺肉,佢話感覺有少少硬"😒😒牛肉粒切得剛剛好,係一口size 落咗好多黑椒調味鵝肝魚子多士好好食呀 鵝肝油脂充滿口腔 ,而且多士上面都有喎 ,好滑好濃郁呀帶子都好食,用個盒裝住返啲帶子汁,而且其實係燒到半生熟, 非常爽口,不過我覺得檸檬汁好似有啲搶味蝦同三文魚同樣都可以見到落足心思,感覺到蝦唔係雪藏蝦,有用心燒製,起碼燒得均勻煙三文魚砌到成朵花咁,等我 逐塊逐塊放入口先!!!二人餐入面伴碟嘅蔬菜都唔錯粟米仔上面灑咗salt, 咬落卜卜脆 ,而且仲有兩塊生果

二人套餐

見到餐牌上面個二人餐好吸引

牛肉粒切得剛剛好,係一口size 落咗好多黑椒調味

鵝肝魚子多士好好食呀
鵝肝油脂充滿口腔 ,而且多士上面都有喎 ,好滑好濃郁呀

煙三文魚砌到成朵花咁,等我 逐塊逐塊放入口先!!!

二人餐入面伴碟嘅蔬菜都唔錯
粟米仔上面灑咗salt, 咬落卜卜脆 ,而且仲有兩塊生果 類似布冧咁樣
食完所有海鮮同肉類可以清一清口腔!
黑松露雜菌意大利飯

呢個意大利飯值得一讚 !❤好食喎拍得住出面啲西式餐廳! 因為味道好creamy, 而且份量好多, 夠兩個人食! 飯裏面每一啖都有黑松露, 菇同香草,味道雖然creamy ,但就唔會heavy! 而且飯粒唔會太硬,能夠做出意大利飯嘅效果,如果可以再多少少雜菌 ,相信效果會更好

玫瑰蜜棗茶

飯後一杯茶消滯係必需嘅! 開頭未泡得耐味道比較清淡,第二三杯開始就好清楚飲到玫瑰同蜜棗嘅味道❤ 玫瑰係涼嘅 ,蜜棗 係補嘅 ,不論係味道同功效上都互相平衡, 係唔錯嘅選擇

朱古力蛋糕

朱古力蛋糕賣相好靚,有兒時回憶美少女
相信剪紙都係自己製作。

蛋糕入面有一層朱古力醬 ,可以話係雙重滋味 ,雪糕味道比較特別 ,我諗緊究竟係提子味定係芋頭味 ,因為係紫色 ,仲有伴碟嘅糖果質感都好過癮 !!外面硬硬哋, 以為係硬糖,點知其實入面係棉花糖😊😊😊!

白色喵喵就比較貪玩 ,見到紙巾都玩一餐 ,都係好乖好可愛!好似白老虎 💕得閒都想返嚟再探下佢

黑松露雜菌意大利飯