2023-01-05 140 瀏覽
今日同同事係觀塘工業區附近做野,觀塘既工業大廈出左名多好野食。咁岩大家都肚餓就決定入去尋寶。見到一間日式餐廳,睇餐牌見d野食特別係卷物好有特色就入左去食入去夠闊落,環境又好乾淨,已經知道轉頭食野會好舒服。餐牌除左卷物都有好多野食,但入面林林總總既卷物已經有好多配搭,總有一款會岩你食。首先上左道開胃既沙律,沙律既配搭好好,菜又新鮮,醬料亦配合得好好,作為一道開胃前菜會食慾大增。之後黎左一道燒豬頸肉,燒得均勻,肉質又夠彈同埋多肉汁,估唔到一碟隨便叫既燒物都有咁高既水準。作為日本食物迷既我,食日本野當然唔小得餃子。煎得恰到好處,外皮夠脆,內餡又夠香同入味。最後出場既係今次既主角卷物「金龍卷」,炸蝦炸得香脆,三文魚放係頂層再加芝士既配合,一次過滿足你三個願望。一入口好食程度令我食指大動。果然佢地既招牌菜係無得頂。

入去夠闊落,環境又好乾淨,已經知道轉頭食野會好舒服。

龍卷風沙律

黑豚豬頸肉串燒